woensdag 26 september 2012

Vitens brengt IT-architectuur onder bij Previder



Vitens brengt IT-architectuur onder bij Previder

Hengelo, 18 september 2012 Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland, heeft na een aanbesteding besloten de eigen IT-architectuur voortaan onder te brengen in de datacenters van Previder. Belangrijke motieven om met de datacenter- en cloudhostingspecialist in zee te gaan zijn de optimale continuïteit en databeschikbaarheid (dankzij het door Previder perfect ingevulde Twin Datacenter-concept), duurzaamheid (Previder voldoet ruimschoots aan de gestelde PUE-eis en beschikt over het Groen-certificaat) en maximale zorg voor veiligheid, zowel technisch als organisatorisch (door Previder aantoonbaar met het ISO27001-certificaat).

Een van de redenen voor de overstap naar een datacenter-oplossing was het streven naar maximale efficiency. Vitens wil niet meer zelf investeren in computerruimten, voornamelijk vanwege de grote inspanningen die het op peil houden van de vereiste expertise zou kosten. Het uitgangspunt voor de te realiseren externe oplossing was een continue IT-beschikbaarheid. Voor Vitens is dit bijna letterlijk van levensbelang.

De keuze voor Previder is gebaseerd op meerdere argumenten. Van groot belang was het feit dat Previder een Twin Datacenter-concept biedt, waarbinnen de IT-architectuur van Vitens kan worden opgebouwd over twee TIER 3+ datacenters. Bij uitval van één van de locaties blijft de tweede locatie volledig zelfstandig en zonder onderbreking van de dienstverlening operationeel.

Ook zwaarwegend in de keuze voor Previder was het milieuaspect. Vitens stelt als eis dat de datacenters werken met een PUE-factor van maximaal 1,5. Previder zit daar met 1,25 ruim onder. Verder is Previder ISO14001-gecertificeerd en beschikt het bedrijf over het Groen-certificaat: een garantie dat alle gebruikte energie groen wordt geproduceerd. Met het oog op de door Vitens gewenste veiligheid − eveneens een belangrijk criterium − kon Previder overtuigend aantonen aan de strengste eisen te voldoen, in zowel technisch als organisatorisch opzicht.

Wat dit project voor Previder extra uitdagend maakte, was de ruime IT-kennis waarover Vitens zelf beschikt. Op grond van deze kennis wisten de IT-experts van Vitens tot in de kleinste details wat ze van hun datacenters verwachtten. Vitens heeft alle relevante criteria uitgebreid aan de orde gesteld en vervolgens op locatie getoetst. Eric van Laar, Projectleider Vitens IT, is goed te spreken over het verloop van het project: "Previder houdt, net als wij, van een pragmatische benadering. Mede daardoor is de samenwerking vanaf het begin van het project uitstekend geweest."

Previder, Barnsteenstraat 15, 7554 TC Hengelo, telefoon: 088 - 332 33 33,
e-mail: 
info@previder.nl, website: http://www.previder.nl

Over Vitens
Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Ze leveren topkwaliteit drinkwater aan 5,4 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Flevoland, Fryslân, Gelderland, Utrecht en Overijssel en gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met circa 1.700 medewerkers, 100 productiebedrijven en een leidingnet van 47.500 kilometer wordt jaarlijks 350 miljoen m3 water geleverd. De jaaromzet bedraagt ongeveer 450 miljoen euro. De aandelen van Vitens zijn voor 100% in handen van lokale en regionale overheden.

Over Previder
Previder levert een perfecte combinatie van highend datacenters, cloud oplossingen en deskundige engineers. Mensen waarop u kunt vertrouwen. Zij bouwen concrete oplossingen voor de hosting van applicaties en de uitwijk van IT omgevingen. Met als doel business continuity, 100% uptime en keiharde garanties. Het TIER3+ datacenter is ISO-gecertificeerd, carrier-neutraal en ligt 19 meter boven NAP. Meer informatie over Previder is te vinden op www.previder.nl. Previder – it starts with a personal touch.

Voor redactionele informatie:
Influx PR, Corrie Lalkens, tel: 055 - 3663034, e-mail:
previder@influx-pr.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten