maandag 21 december 2015

Pegasystems gepositioneerd als leider in BPM-platforms voor digitale organisaties door top-analistenorganisatie








Hoogste scores in de categorieën ‘strategie' en ‘huidige aanbod' 

Amsterdam, 21 december 2015 - Pegasystems Inc. (NASDAQ: PEGA), de softwareleverancier van strategische bedrijfsapplicaties voor toonaangevende organisaties wereldwijd, is door Forrester Research gepositioneerd als leider in het nieuwe Forrester Wavetm rapport over Business Process Management platforms voor digitale organisaties. Het Pega 7 applicatieplatform scoort het hoogst in twee van de drie belangrijkste categorieën die door Forrester worden geëvalueerd, te weten: ‘huidig aanbod' en ‘strategie'.
In het rapport The Forrester WaveTM: BPM Platforms For Digital Business, Q4 2015 (1) beoordeelde Forrester naast Pegasystems 11 andere leveranciers van BPM-platforms op 31 criteria. Pegasystems was de hoogst scorende leverancier in mobile engagement en contextual guidance en presteerde daarnaast het best in 13 andere categorieën, zoals: collaborative modeling, slimme formulieren en gebruikerservaring, proces- en workflowontwerp, dynamisch case management, decision management, rapportage en analyse, digitale werkplek, guiderails en governance, lifecycle management, integratie gebruikersinterface, productstrategie, intelligente procesapps en BPM-gerelateerde omzet.
Volgens Forrester valt het in de snel evoluerende markt op dat: "de nieuwe eisen van de digitale transformatie een grote verandering afdwingen in de manier waarop bedrijven BPM- platforms en service beoordelen en implementeren." Volgens het rapport, heeft Forrester voor de evaluatie leveranciers geselecteerd met ‘uitgebreide support voor digitale behoeften', ‘sterke marktstrategieën en thought leadership', ‘bewezen klantimplementaties in verschillende regio's en verticale markten', evenals ‘de interesse van Forrester klanten'.
Forrester positioneerde het Pega-platform recentelijke nog tussen de leiders in het rapport The Forrester WaveTM: Real-Time Interaction Management, Q3 2015 (2). Het Pega platform was het enige softwareproduct dat in beide rapporten werd beoordeeld (3). Dit volgt op een aantal eerdere analistenrapporten waarin Pegasystems werd genoemd als BPM-leider, zoalsGartner's Magic Quadrant on BPM-Platform-Based Case Management Frameworks (4) en Gartner's 2015 Magic Quadrant for Intelligent Business Process Management Suites (5). Pegasystems kreeg onlangs ook de hoogste score in Gartner's 2015 Critical Capabilities for BPM-Platform-Based Case Management Frameworks (6).
Het Pega 7 platform is een modelgedreven applicatie-ontwikkelomgeving voor de verschillende strategische business applicaties van Pegasystems. Het stelt ondernemers in staat hun bedrijfskritische systemen te implementeren en verder te ontwikkelen. Het vereenvoudigen en automatiseren van operationele activiteiten verlaagt kosten en zorgt voor grotere flexibiliteit van de organisatie. In september 2015 werd in opdracht van Pegasystems een studie uitgevoerd door Forrester Consulting: Total Economic Impact. Hieruit bleek dat het Pega 7 platform organisaties een ROI oplevert van 321 procent, terwijl het de time-to-market voor nieuwe zakelijke toepassingen met 50 procent verlaagt(7).
"Vandaag de dag hebben veel bedrijven moeite om de complexiteit van digitale transformatie aan te kunnen wanneer ze het moeten opnemen tegen meer flexibele concurrenten met nieuwe manieren van klantinteractie", aldus Derk-Jan Brand, directeur Pegasystems Benelux. "Organisaties die oog hebben voor de toekomst kiezen nu voor Pegasystems als het onderliggende platform om hun digitale transformatie te realiseren en inzichten om te zetten in actie. Onze strategische bedrijfsapplicatie ondersteunt verder een sterk verkorte Time to Market". Wij geloven dat deze erkenning van Forrester zorgt voor versterking van onze langdurige leiderschapspositie in technologieën die een krachtige bijdrage leveren aan digitale transformatie en het tempo van veranderingen in veel sectoren versnelt..
Meer achtergrondinformatie:















Over Pegasystems
Pegasystems (NASDAQ: PEGA) ontwikkelt strategische applicaties voor sales, marketing, service en operationele processen. Pega's toepassingen stroomlijnen kritische operationele bedrijfsprocessen, zorgen voor een naadloze connectie tussen organisaties en hun klanten in realtime en via verschillende kanalen en passen zich aan aan de snel veranderende eisen. Pega's Global 500 klanten behoren tot 's werelds grootste en meest succesvolle organisaties. De applicaties van Pega zijn zowel lokaal beschikbaar als in de cloud. Ze zijn gebouwd op het uniforme Pega 7-platform dat visuele tools gebruikt om toepassingen eenvoudig aan te passen of uit te breiden aan de strategische zakelijke behoeften van de klant. Pega-klanten melden onder meer dat Pega hen de snelste time to value, zeer snelle implementatie, efficiënt hergebruik en wereldwijde schaalbaarheid biedt. Voor meer informatie: www.pega.com
Voor redactionele informatie: Influx PR - Gerline van Wijnen - tel: 055 366 3034, e-mail: pega@influx-pr.com
All trademarks are the property of their respective owners
1. Forrester Research, "The Forrester WaveTM: BPM Platforms For Digital Business,Q4," Clay Richardson, with Alex Cullen, Shaun McGovern, and Diane Lynch
2. Forrester Research, "The Forrester WaveTM: Real-Time Interaction Management, Q3 2015," Rusty Warner
3. Note that each Wave report had separate selection criteria. Pega 7 was evaluated for The Forrester WaveTM: BPM Platforms For Digital Business, Q4 2015, while the Pega Customer Decision Hub, a unified part of the Pega 7 platform, was evaluated for The Forrester WaveTM: Real-Time Interaction Management, Q3 2015.
4. Gartner, Inc., "Magic Quadrant for BPM-Platform-Based Case Management Frameworks," Janelle B. Hill, Kenneth Chin, Rob Dunie, March 12, 2015
5. Gartner, Inc., "Magic Quadrant for Intelligent Business Process Management Suites, 2015," Rob Dunie, W. Roy Schulte, Michele Cantara, Marc Kerremans, March 18, 2015
6. Gartner, Inc., "Gartner Critical Capabilities for BPM-Platform-Based Case Management Frameworks," Janelle B. Hill, Rob Dunie, Kenneth Chin
7. Forrester Consulting, "The Total Economic ImpactTM Of The Pega 7 Platform."

donderdag 10 december 2015

Het vergroten van de ‘quality of hire’, begint bij het reduceren van de ‘bad hires’

Carerix presenteert derde paper in trilogie Toegang tot beschikbaar talent – de Talent Strategie

Carerix, leverancier van recruitment- en detacheringssystemen voor personeelsintermediairs, heeft het derde paper uitgebracht in de trilogie: Toegang tot beschikbaar talent – de Talent Strategie. Deze paper is tot stand gekomen in samenwerking met de Intelligence Group en gaat over die laatste stap, om als organisatie uit alle toegankelijke en beschikbare profielen het juiste talent aan te stellen. Dit vraagt om een Talent Strategie die de kans op het aannemen van het juiste talent maximaliseert en het maken van foute keuzes reduceert. Wie dit spel het beste beheerst en het slimste speelt, maakt een verschil voor zichzelf, de kandidaat, de opdrachtgever en de organisatie.
Sturen op talent groeit
De meerwaarde van talent voor een organisatie (en haar aandeelhouders) staat onomstotelijk vast. Langzaam maar zeker dringt het besef dan ook door in de boardroom dat je direct kunt sturen op het aantrekken van de juiste mensen. Daarmee ambieert de directie een steeds concretere invulling van bekende oneliners als ‘War for Talent’ en ‘Wij zoeken alleen de beste mensen’. In het buitenland wordt steeds vaker een Chief Talent Officer (CTO) aangesteld en de verwachting is dat we voor 2018 er in Nederland ook zeker een paar honderd zullen hebben.

Hoe meet je de quality of hire?
Eén van de manieren is met behulp van de Quality Recruitment Performance of outperform-ratio: de verhouding tussen het aantal bad hires (mensen die niet voldoen aan de functiedoelen en/of vroegtijdig vertrekken) en outperformers (mensen die de functiedoelen overtreffen). Als een organisatie de Quality of Hire wilt vergroten, moet die zich niet primair richten op het aantrekken van meer outperformers, maar op het reduceren van bad hires. Om de kans op een bad hire te verkleinen zal een organisatie meer moeten investeren in recruitment en aanverwante tools en technieken. Voor recruiters geldt hetzelfde: het is niet de kunst om twintig mensen te werven. Het is de kunst om ervoor te zorgen dat er bij die twintig zo min mogelijk afhakers en underperformers zitten.

Talent = outperformer = Quality Hire
Er is geen eenduidige definitie voor talent. Wat talent is voor één organisatie, is dat niet voor een andere organisatie. Talent is een verzameling van eigenschappen, skills, competenties, vaardigheden, ervaringen etc. van een individu gekoppeld aan de eigenschappen van een organisatie, zoals cultuur, leiderschap, managementstijl en identiteit.

De Talent Strategie
Een professioneel werving- en selectieproces is een voorwaarde voor het aantrekken van quality hires, zoals bleek uit het boek Recruitment Kengetallen. Voor de Talent Strategie verdeelt het paper  het werving- en selectieproces in zes verschillende fases onder, te weten: de voorbereiding, toegang tot beschikbaar talent, ontsluiten van talent, selectie, keuzeproces en care. Per fase worden de diverse mogelijkheden omschreven die het gemakkelijker maken om uit de toegankelijke en beschikbare profielen het juiste talent te kiezen. Daarbij is nadrukkelijk de keuze gemaakt om niet te zoeken naar de beste (gevonden) sollicitant, maar vooral te zoeken naar de best (gevonden) kandidaat.

Profitcenter in plaats van kostenpost
Het aantrekken van talent is geen toeval. Het is het uitsluiten van fouten om zo de grootste kans te maken, bad hires te voorkomen. Het reduceren van bad hires maakt van recruitment een profitcenter in plaats van een kostenpost. Om zoveel mogelijk goed te doen in het recruitmentproces, is het volgen van de Talent Strategie aan te bevelen. Door in de verschillende fases van het werving- en selectieproces de juiste stappen te zetten, wordt daadwerkelijk toegang gecreëerd tot al het beschikbaar talent. Daarvoor is meer tijd, budget en expertise nodig dan nu beschikbaar is, maar dat betaalt zich in een veelvoud terug in concreet resultaat. Investeren in de quality of hire is een no-brainer

Reinald Snik, directeur, Carerix Innovaties en nieuwe technologie maken het mogelijk voor recruiters effectiever te werken en tijd en kosten te besparen. Het is ons advies om deze besparing in tijd en kosten te alloceren om het eigen recruitmentproces verder te verbeteren. Iedereen heeft toegang tot LinkedIn, Indeed of andere people aggregators. Het is echter een randvoorwaarde om hiervoor wel de juiste technische infrastructuur te bezitten. Door de opkomst van big data kunnen CV’s worden verrijkt met additionele informatie waardoor de effectiviteit van de recruitmentinspanning kan worden verbeterd. Daarnaast blijft de factor ‘vakmanschap’ cruciaal, echter ondersteunt met heel veel technologische innovaties en nieuwe mogelijkheden. Het doel van iedere recruiter is om te zoeken naar die nieuwe outperformer die de organisatie naar een volgende fase brengt. En uiteindelijk is dat waar een goede recruiter het verschil maakt: in het aantrekken van het juiste talent.”


woensdag 9 december 2015

Universit versterkt met nieuwe CCO en CTO

Daan van der Lugt en Remi Caron nieuwe leden Universit-managementteam

Amsterdam, 9 december 2015 -- Universit breidt het managementteam uit met Daan van der Lugt als Chief Commercial Officer (CCO)  en Remi Caron als Chief Technology Officer (CTO). Met deze uitbreiding wordt concreet invulling gegeven aan de ambitie van Universit om het standaard platform te worden voor operators, distributeurs, telecom resellers en managed service providers die mobiele werkplekken, bestaande uit de juiste mix van hardware, connectivity en clouddiensten, beheren voor hun klanten.
Vorige maand werd Universit in de markt gezet als nieuwe merknaam voor het platform dat in de afgelopen 18 maanden onder regie van CEO Ron van Bijsterveld is ontwikkeld. Over die stap en de uitbreiding van zijn MT zegt Van Bijsterveld: "De visie van Universit slaat duidelijk aan bij de grote partijen in de IT- en Telecommarkt. Bedrijven verwachten mobiele werkplekken in de vorm van een dienst bij hun ICT-leverancier af te kunnen nemen. Universit biedt als enige een complete suite om dit proces van A tot Z te managen en te controleren. Met Daan van de Lugt en Remi Caron hebben we nu twee zeer ervaren krachten aan boord die passen bij onze ambities om een grote internationale speler te worden."

Daan van der Lugt (42) is gestart als Chief Commercial Officer (CCO) bijUniversit, Hij is verantwoordelijk voor de sales en  marketing van het Universit platform. De rode draad in de carrière van Daan van der Lugt is software platformen en een vroege focus op mobiel.  De laatste jaren werkte hij bij Service2Media in het domein van mobiele applicaties en clouddiensten die via een partnerkanaal worden gedistribueerd naar eindklanten. Over zijn nieuwe functie zegt hij: "Ik ben gevallen voor de visie en de kansen die Universit biedt in deze snelgroeiende markt. Het leveren van services rondom complete mobiele werkplekken is niet meer de toekomst, maar nu volop aan de gang.  Aangezien het faciliteren van de verkoop, de inkoop en het beheer en de levering van mobiele services het doel is van Universit, is dit dus een uitgelezen moment om in te stappen."


Remi G.J. Caron (47) is gestart als Chief Technical Officer (CTO) bijUniversit, Hij is verantwoordelijk voor de technische innovaties en verdere ontwikkeling van het Universit platform. Over zijn stap naar Universit zegt hij: "De adoptie van de cloud is volop aan de gang, waarbij organisaties niet meer mobile first, maar mobile only wensen. Het is daarom dat ik zo enthousiast ben over het Universit platform. Dit platform vormt hét neutrale middelpunt tussen vraag, aanbod en implementatie. Het is fantastisch om vanuit dat spectrum mee te kunnen bouwen. Eerder werkte Remi Caron op technische functies bij onder meer iFunds en the Newmotion. 




Universit B.V. - Van Diemenstraat 148 - 1013 CN AMSTERDAM 
telefoon + 31 (0) 202 403 672 - website www.universitplatform.com

Over UniversitCloudservices veranderen de manier waarop organisaties werken razendsnel en zorgen ervoor dat mobiele apparatuur steeds populairder wordt op de werkplek. Universit biedt partners zoals Managed Service Providers, distributeurs, operators en telecom resellers de mogelijkheid om de vele kansen die daardoor ontstaan maximaal te benutten. Dankzij Universit kunnen partners de juiste mix van connectiviteit, hardware, cloudapplicaties en hun eigen toegevoegde waarde verkopen en beheren; van marketing via sales, inkoop en operations tot facturering. Via het cloudplatform van Universit verkopen en beheren partners complete mobiele werkplekken. Hele sectoren, organisaties en werknemers worden daardoor voorzien van de mobiele werkplek van de toekomst. Daarmee kunnen ze overal en altijd werken met de apparatuur die zij wensen. Universit heeft wereldwijd ruim 100 partners die op basis van het platform services verkopen en leveren aan duizenden organisaties en bedrijven. Voor meer informatie: www.universitplatform.com.

dinsdag 1 december 2015

Migrato en i-talamo tekenen resellerovereenkomst

Kwaliteitsslag in content logische stap voorafgaand aan beter digitaal (samen)werken

EINDHOVEN/STRIJEN - 1 december 2015 - Migrato, specialist in migratie van digitale content uit gebruikte of oude ECM-systemen naar nieuwe, en i-talamo, met het gelijknamige platform voor samenwerken 3.0, hebben een resellerovereenkomst getekend. i-talamo gaat daarbij de software van Migrato als oplossing voor ongestructureerde informatiebestanden aanbieden aan zijn klanten. Dan kan in de nieuwe omgeving optimaal worden geprofiteerd van de samenwerkingsfunctionaliteit. Hiermee is een logische verbinding gelegd tussen het nieuwe samenwerken op basis van (online) informatie creëren, beheren en delen en de kwaliteitsslag die in veel gevallen voorafgaand nodig is om een goede start met die samenwerking te kunnen maken.
i-talamo, hét platform voor effectief samenwerken is ontwikkeld door Stelder Verspeek Software. Het is helemaal geënt op de gedachte van het eenvoudig delen van informatie: vertrouwelijk, toegankelijk en van de juiste kwaliteit. Dat laatste vormt regelmatig de hobbel in het traject. Marc Verspeek, directeur Stelder Verspeek software: ‘i-talamo is een eenvoudig te gebruiken, maar goed doordacht online samenwerkings- en kennisdelingsplatform. Daarmee kan in groepsverband, al dan niet met tijdelijk toegelaten leden van een groep, snel, efficiënt en effectief informatie worden gedeeld en bewerkt. Bevoegdheden en autorisaties zijn volledig instelbaar en de applicatie is volledig web based en daardoor altijd bereikbaar. We stuiten in de praktijk echter regelmatig op het euvel dat men wel de overstap wil maken, maar het probleem schuilt in het overzetten van de informatie naar de nieuwe werkomgeving. Die staat vaak op fileshare systemen en netwerkschijven, maar de kwaliteit van die informatie houdt te wensen over. Veel doublures, niet meer gebruikte informatie, vergeten op te ruimen informatie, slecht geïndiceerde bestanden en zo meer. Dat was de reden om in contact te treden met Migrato. Zij zijn specialist in het op de juiste kwaliteit brengen van informatie voor een soepele overgang naar een nieuwe omgeving.'
Flexibele samenwerking gebaat bij goede informatieOscar Dubbeldam, directeur Migrato: ‘Wat Marc aangeeft zien we inderdaad heel vaak. Veel organisaties maken nu stappen naar nieuwe, flexibele (online- en cloud-achtige) samenwerkingsomgevingen. Daarin is het van cruciaal belang dat informatie vertrouwd, bereikbaar en actueel is. Dan zie je maar al te vaak dat zo'n project blijft steken in goede bedoelingen, omdat die informatie uit oude systemen niet lekker werkt in de nieuwe omgeving. Vóór dat je de stap zet naar online samenwerken op een platform als i-talamo en informatie wilt overzetten (migreren), is het verstandig een analyse te laten maken van je informatieverzameling. Die kun je vervolgens met een forse kwaliteitsslag veel geschikter maken voor je nieuwe werkomgeving. Dan pluk je pas écht de vruchten van die inspanningen en investeringen.'
Beide organisaties zien het nut van de resellerovereenkomst. ‘Het kunnen analyseren en ‘upgraden' van de informatie biedt grote toegevoegde waarde voor onze klanten die de overstap willen maken naar i-talamo. Met de Migrato-software kunnen wij ze de handvatten bieden om de juiste kwaliteit in die omgeving te garanderen. En daar draait het uiteindelijk om', aldus Bart Stelder, medeoprichter van i-talamo.




Over Stelder Verspeek Software 
Stelder Verspeek software is de ontwikkelaar van i-talamo; hét platform voor samenwerken 3.0. i-talamo is gebaseerd op het vertrouwelijk, flexibel, online delen van informatie en het projectmatig werken en dossier-/zaakgericht werken. Met i-talamo zijn gebruikers niet langer afhankelijk van plaats of tijd om hun werk goed te kunnen doen. Alle processen worden gemonitord, de voortgang van opgestarte cases bewaakt, veiligheid en vertrouwelijkheid van informatie gegarandeerd. i-talamo is flexibel in te richten voor meer gebruikers en eventueel gastgebruikers die (tijdelijk) aan een project moeten meewerken.




Over Migrato 
Migrato levert systeemintegratie- en projectimplementatiediensten op het gebied van contentclassificatie, optimalisatie en migratie. De medewerkers van Migrato hebben een lange staat van dienst in de Nederlandse document- en contentmanagement markt, met specifieke kennis van de financiële en industriële sector en daarin actuele thema's. Het succes van Migrato is direct gekoppeld aan het vermogen om maatwerkexpertise en oplossingen te leveren die latent aanwezige content omzet in voor een organisatie actuele kennis.

Voor meer informatie:
Stelder Verspeek Software BVStrijp-S, VideoLab
Torenallee 20
5617 BC Eindhoven
www.italamo.com

Migrato B.V. 
Nieuwe Haven 39
3291 GA Strijen, ZH
www.migrato.nl

Voor redactionele informatie: 
Influx PR - Jakob Brons - T: 055-3663034 - E: Migrato@influx-pr.com