donderdag 3 april 2014

Fusie Oncore IT en 5W Storage Services: Best-in-class cloud-diensten en infrastructuur consultancy voor grote ondernemingenHouten (NL) - Londen (UK), 3 april 2014  --  Oncore IT, een in Londen gevestigde Cloud dienstverlener gericht op middelgrote ondernemingen, heeft een fusie afgerond met 5W Storage Services (5W) uit Houten - specialist op het gebied van IT-infrastructuur consultancy. De nieuwe combinatie focust zich op grote organisaties die op zoek zijn naar de mogelijkheden en uitdagingen van de inzet van cloudtechnologie om aan hun IT-bedrijfseisen te voldoen.
Oncore IT is al vanaf 2004 vooral gericht op de MKB-sector en heeft aanzienlijk geïnvesteerd om een ‘best of breed' multi-tenanted (met andere huurders gedeeld) cloud-platform te creëren, opererend vanuit datacenters in Londen en Amsterdam. Oncore IT heeft meer dan 100 klanten in verschillende markten zoals de juridische, financiële, verzekerings-, retail- en logistieke markt. De fusie biedt Oncore IT de mogelijkheid om zijn dienstenaanbod te vergroten dankzij de aanzienlijke deskundigheid van 5W op het gebied van gegevensopslag en IT-infrastructuur. Daardoor kan het marktaandeel winnen bij grotere organisaties vanuit een cloud dienstenperspectief.
Daarentegen heeft 5W, met als klantenbasis ongeveer 60 grote bedrijven in Nederland, sinds 2006 een goede reputatie opgebouwd met het ontwerpen, implementeren en beheren van bedrijfsbrede IT-infrastructuren in datacenters van zijn klanten. Het bedrijf heeft brede ervaring in een aantal bedrijfstakken zoals olie & gas, scheepvaart, automotive, overheid, financiën en bankwezen, nutsbedrijven, samen met IT-distributeurs en systeemintegrators.
Met de focus op onafhankelijke high-end consultancy en IT-beheer met behulp van een out-tasking model, biedt 5W de mogelijkheid als onderdeel van Oncore IT om zijn portfolio uit te breiden naar cloud-gebaseerde diensten voor zijn bestaande en nieuwe klanten. Daarvoor kunnen het Oncore IT cloud-platform, het technisch team en gespecialiseerde account managers worden ingezet. Een belangrijke stap aangezien de meeste bedrijven vandaag de dag ‘cloud' direct in hun IT-roadmaps meenemen omdat het vertrouwen daarin is gegroeid. Gartner voorspelt dat in de periode 2013-2016 wereldwijd $ 677 miljard zal worden besteed aan cloud-diensten.
Michael Croft, chief executive officer Oncore IT, stelt: "De fusie biedt beide organisaties en uiteindelijk onze klanten echte synergie. Vooral omdat we ons richten op hetzelfde technische landschap - gegevens en de opslag daarvan - maar vanuit verschillende invalshoeken. Ons erfgoed is MKB en cloud terwijl 5W op  IT-infrastructuur en samenwerking met grotere bedrijven is gericht. De combinatie van onze kennis en het gebruik van ons bestaande cloud-platform zal ons in staat stellen om gezamenlijk waarde voor de klant toe te voegen, beter in de zeer competitieve cloud markt te concurreren en, op grond hiervan, de omzet te verhogen."
Nieuw managementteam De organisatie zal worden geleid door Oncore IT's chief executive officer Michael Croft en 5W oprichters David Ward en Ferdi Koperdraad, respectievelijk benoemd als chief technology officer en chief operating officer om het technisch leiderschap te versterken. Beiden hebben jarenlange ervaring als erkende architecten en infrastructuurbeheerders voor een aantal grootste publieke en private organisaties in Nederland.
De omzet van het gecombineerde bedrijf met 50 medewerkers zal meer dan £ 5 miljoen bedragen. Oncore IT anticipeert op een verhoging tot £ 8 miljoen in de komende 18 maanden op basis van de op dit moment bekende nieuwe zakelijke mogelijkheden.
Nederland als springplank naar Europa Op het gebied van internet- en datacenter-diensten wordt Nederland vaak gezien als een toegangspoort tot Europa. 's Werelds grootste internetknooppunt - AMS-IX - is gevestigd in Nederland, met alleen al in Amsterdam ongeveer een derde van de Europese datacentra, volgens The Netherlands Foreign Investment Agency.
Oncore IT repliceert al veel jaren data tussen zijn datacenter in Londen en de vestiging in Amsterdam. Door de fusie wordt het mogelijk om onmiddellijk te groeien omdat 5W zal beginnen om cloud-diensten lokaal in de regio te leveren met maar een beperkt aantal wijzigingen voor de datacenter configuratie.
* * * * *
Over Oncore IT Oncore IT is een managed service- en cloud platform provider, gespecialiseerd in het leveren van zakelijk kritische systemen en infrastructuur. Gepositioneerd om IT-omgevingen te leveren vanuit veilige en moderne datacentra in Londen en Amsterdam.
Cliënten, van wereldwijde multinationals tot MKB's, vertrouwen op Oncore IT voor het ontwerpen, implementeren en beheren van schaalbare, high performance en low latency infrastructuren, welke gebruik maken van de laatste enterprise technologieën van toonaangevende leveranciers.
Oncore IT wordt gedefinieerd aan de hand van de lange termijn samenwerkingen die wij met klanten. Daarbij ligt de focus op de zakelijke resultaten die door IT-investeringen en innovatie geleverd kunnen worden en de uitgebreide staat van dienst. Oncore IT werkt al 10 jaar met een breed scala aan klanten in voornamelijk de juridische, financiële en zakelijke dienstverlening.
Meer informatie: www.oncoreit.nl
Oncore IT, Sleepboot 9a, 3991 CN Houten, Telefoon 030 636 48 83. 

Voor redactionele informatie of interview:
Influx PR, Jakob Brons, tel.: 055 - 3663034, email: OncoreIT@influx-pr.com
Achtergrondinformatie Oncore IT en 5W Storage Services
Investeringen in cloud-infrastructuur en datadiensten Vorig jaar heeft Oncore IT een belangrijke keuze gemaakt om zijn cloud-platform te verbeteren. Dit is het gebruik oplossingen van Hitachi Data Systems (unified storage en content platforms samen met blade infrastructuur), Brocade (datacentre switches en Ethernet Fabric technologie), VMware (virtualisatie platform), en Asigra (online data backup).
"Ondanks het economische klimaat blijven we in onze toekomst zeker investeren met de focus op klantenservice", zegt Paul Cook, sales en marketing director, "zodat onze klant-retentiegraad jaar op jaar 95% is. De fusie met 5W is de volgende stap om te versterken wat we gedaan hebben om ons klantenbestand uit te breiden en aan cross en upsell van bestaande klanten."
Naast het aanbieden van traditionele hosting, co-locatie, IT managed services en cloud oplossingen, heeft de strategie van Oncore IT zich vooral gericht op gegevens en opslag met een scala aan extra diensten waaronder online data back-up, archivering, data recovery en SAP-oplossingen.
5W's ervaring omvat - met opslag van gegevens als basis - alle reguliere zakelijke leveranciers waaronder NetApp, HP, Hitachi Data Systems en EMC voor het beheren van multi-petabyte storage-implementaties. Er wordt op basis van jarenlange ervaring en een hoog kennisniveau gebruik gemaakt van een bewezen methodologie om efficiënt zeer complexe omgevingen te beheren 5W werkt ook op projecten voor grootschalige analyses van dataopslaggebruik  en virtualisatie, evenals de inrichting van grote, complexe geografisch verspreide database clusters op basis van Oracle en SAP. Bovendien biedt het diensten voor bedrijfscontinuïteit en disaster recovery planning.
David Ward, oprichter en directeur van 5W, zegt: "We richten ons op het adviseren over de totale strategie en de bedrijfsgegevens van al onze gezamenlijke klanten en hoe de opslag rendabel te benaderen waarbij aan de eisen van naleving, regelgeving en governance wordt voldaan. Dit is waar klanten het meest hulp bij nodig hebben en waar we echt waarde toevoegen vanuit de gecombineerde kracht van 5W en Oncore."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten