donderdag 23 juni 2016

Koppeling tussen Carerix-platform en Timebox-app live

Het Carerix-platform is vanaf nu uitgerust met een live koppeling met de Timebox app, waardoor recruiters realtime inzicht hebben in de beschikbaarheid van flexwerkers, freelancers en zzp’ers binnen hun pool. Carerix is het eerste platform met een integratie met Timebox. De koppeling met de Timebox-app, waarmee flexwerkers hun actuele beschikbaarheid aan meerdere bedrijven tegelijk kunnen doorgeven, is een mooie uitbreiding van het Carerix-platform. Carerix helpt startups met als gezamenlijk doel om het werk van recruiters te vereenvoudigen. Zij hoeven niet langer na te bellen om de beschikbaarheid van potentiele kandidaten te checken. Dit betekent een efficiencyslag in het vinden van de juiste match en levert een flinke tijd- en geldbesparing op.


Gat in de markt
Timebox is een gebruiksvriendelijke app met een grote toegevoegde waarde voor de twee belangrijkste partijen binnen het recruitmentproces. Flexwerkers, freelancers en zzp’ers hebben over het algemeen weinig tijd om aan hun acquisitie te werken als ze met een klus bezig zijn. Timebox is voor hen een manier om te broadcasten; een soort radiostation van zichzelf waarin ze hun beschikbaarheid kenbaar kunnen maken aan meerdere recruitmentpartijen tegelijk.

Tijdsbesparing en lead generation
Zo staat de gemiddelde flexwerker ingeschreven bij zeven verschillende recruitmentpartijen, met allemaal eigen portals en wachtwoorden. Dit is te omslachtig en onhandig met als gevolg dat de beschikbaarheid niet goed wordt bijhouden. Hierdoor heeft de recruiter op zijn beurt geen actuele beschikbaarheid van kandidaten en is dus eigenlijk inefficiƫnt aan het werk. Timebox levert voor de recruiter een flinke tijdsbesparing op bij het vervullen van een vacature door niet-beschikbare kandidaten eruit te filteren. En last but not least, kan het voor de recruiters lead generation opleveren. Flexkrachten kunnen zelf kiezen welke bedrijven hun beschikbaarheid mogen weten. Daar staan ook bedrijven bij waarvoor ze nog niet aan het werk zijn.

Edwin van de Bospoort is positief over de samenwerking met Carerix: “Carerix schakelt snel en staat erg open voor samenwerking met partners om hun kernproduct verder te verrijken met oplossingen zoals Timebox. Recruiters leven met de waan van de dag. Dit betekent veel hectiek en ad hoc kunnen reageren. De koppeling van Timebox met Carerix levert een nog nuttiger en waardevoller pakket op om zo efficiĆ«nt mogelijk te kunnen werven en selecteren op basis van actuele beschikbaarheid van kandidaten.”


Reinald Snik, directeur Carerix is enthousiast over het initiatief van Timebox die via het Carerix partner development framework zelfstandig de koppeling heeft gerealiseerd. “Hiermee heeft Timebox direct zijn oplossingen onderdeel gemaakt van de workflow van de recruiter. Het partner ecosysteem neemt een centrale plaats in in onze marktbenadering. Wij willen gezamenlijk met onze partners meerwaarde leveren aan onze klanten. Dit doen we door de ontwikkelingen die continu parallel in de markt ontstaan, en een dagelijkse aanvulling kunnen zijn voor recruiters, zo snel mogelijk te ontsluiten via slimme koppelingen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten