donderdag 15 september 2016

Wethouder Klein van Den Haag neemt boek ‘De Zwerm’ in ontvangst


DEN HAAG - 15 september 2016 -  Wethouder Karsten Klein van Den Haag - met in portefeuille het gemeentelijk MKB-beleid en MKB-innovaties - heeft het eerste exemplaar van De Zwerm. Een verhaal over de virtuele samenleving, in ontvangst genomen. De hoofdredacteur van Filosofie Magazine, Dr. Leon Heuts, overhandigde namens het informatiemanagement bedrijf Doxis het eerste exemplaar aan de wethouder.

In ‘De Zwerm’ verkent Doxis, in samenwerking met drie filosofen, de toekomst van de Nederlandse samenleving. Zij identificeert hierin drie trends: onzekerheid, atomisering en uniformering. Ook krijgt de lezer een handvat voor de interpretatie van actuele informatie-issues, bijvoorbeeld het Veiligheid en Justitie-bonnetje, de worsteling van de overheid om het sociale domein dichter bij de burger te brengen en de vragen over ‘open overheidsdata’.

Voor Doxis en het Filosofie Magazine (Veen Media uitgave) is ‘De Zwerm’ het vertrekpunt voor een intensief verkenningstraject van de problematiek die ze zien bij de totstandkoming van de virtuele samenleving. Een verkenning die zij samen met andere maatschappelijke organisaties verder vorm gaan geven.

De publicatie ’De Zwerm. Een verhaal over de virtuele samenleving’ is als pdf en ePub te downloaden op www.doxis.nl/dezwerm.

 
V.l.n.r: Onno de Moor (Business Adviseur Doxis), Leon Heuts (Hoofdredacteur Filosofie Magazine), Karsten Klein (Wethouder Gemeente Den Haag), Max Beekhuis (Directeur Doxis).







Einde persbericht


Voor redactionele informatie:
Doxis Informatiemanagers
Onno de Moor, senior adviseur
M: 06-17 406 790

T: 070-317 71 72

Geen opmerkingen:

Een reactie posten