donderdag 9 maart 2017

ENGIE Services en Uniserver verlengen partnership

Krachtenbundeling voor specialisatie

Alkmaar / Bunnik, 9 maart 2017
– ENGIE Services (businessunit Smart Digital Operations) heeft de samenwerkingsovereenkomst met Uniserver met 5 jaar verlengd. ENGIE is de grootste technische dienstverlener van Nederland, met innovatieve concepten en integrale en duurzame oplossingen, van ontwerp tot beheer en onderhoud. Uniserver biedt met de sterke focus op de multicloud infrastructuur een enorme toegevoegde waarde. ENGIE kan zich daardoor richten op haar speerpunt digitalisering. 
ENGIE Services helpt klanten competitief te blijven in een globaliserende markt. Door klanten te helpen energie te besparen, de energietransitie te realiseren, door de kansen van digitalisering te benutten en processen voortdurend over de hele keten te optimaliseren. De beste resultaten worden geboekt door krachten te bundelen en eenieder hun specialisatie uit te laten voeren.

“We hebben de juiste keuze gemaakt met Uniserver en HP voor onze Cloud gebaseerde ITaaS”,
stelt Patrick Keulen, Manager Smart Digital Operations van ENGIE Services, “zeker als je kijkt naar stabiliteit, schaalbaarheid en prestaties. In lijn met onze bedrijfsvisie leveren we de meest duurzame IT-service die mogelijk is.”
ENGIE richt zicht sterk op digitalisering en IoT in de industrie en utiliteit. Via cloud-producten worden bijvoorbeeld datacenters, maar ook onbemande tankstations voor alternatieve brandstof op afstand bewaakt en bestuurd. De data die door de cloud-producten wordt geproduceerd wordt centraal opgeslagen en is beschikbaar voor data science. 
Ook zet ENGIE in op BIM: Building Information Modeling. BIM is een manier van werken waarbij alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal 3D model. ENGIE gaat daarbij nog verder en verrijkt deze data in de onderhoud- en beheer­fase door middel van het realtime monitoren van installaties en het koppelen van service­management tools om zo alle relevante data en informatie op één centrale plek op te slaan en continu te verrijken. Zo is men gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw, plant of ziekenhuis in control en heeft men anyplace, anywhere, anytime inzicht in al haar assets.
Bedrijven en instellingen vragen meer en meer om cloudcomputing vanwege de lagere IT-kosten, de hogere flexibiliteit en focus op de eigen business. Uniserver biedt cloudhosting aan via partners zoals ENGIE.
Ronald Bezuur, CEO Uniserver: “De afgelopen jaren werkten we al zeer tevreden samen met ENGIE. Die samenwerking heeft ervoor gezorgd dat zowel ENGIE als Uniserver zich kunnen focussen op hun core business. Net zoals Uniserver is ENGIE ervan overtuigd dat focus en specialisme uiteindelijk zorgen voor de beste dienstverlening. In de huidige markt waar complexiteit steeds groter wordt, is de behoefte aan simpele oplossingen sterk groeiend. Deze verlenging van de samenwerkings­overeenkomst met vijf jaar illustreert dat beide bedrijven dit nog verder zullen uitwerken en ondersteunend zijn aan elkaar. Ik ben er trots op dat we samen met ENGIE de komende jaren nog meer complexe problemen zullen oplossen voor onze gezamenlijke klanten.”

                                                                                - # - # - # -
Over ENGIE Services
ENGIE Services is Europees marktleider op het gebied van duurzame technologische oplossingen voor energie en milieu. ENGIE Services laat techniek werken voor haar klanten. Hierdoor kan de klant zich volledig concentreren op de realisatie van de eigen doelstellingen. Wij doen dit met innovatieve concepten en integrale,  duurzame oplossingen. Onze efficiënte en effectieve toepassingen in technologieën verbinden wij met vakkennis in financiële, proces- en beheersmatige aspecten van het werk dat wij uitvoeren voor onze klanten. Of dat nu gaat over nieuwbouw, onderhoud en beheer en services.
Innovatieve oplossingen
Vanuit die vertrekpunten ontzorgt ENGIE Services haar klanten met innovatieve, state-of-the-art oplossingen in Energy Efficiency, Human Comfort en Asset Efficiency voor de industrie, infrastructuur en utiliteitsmarkt. ENGIE Services draagt zo op een duurzame wijze bij aan een zuiniger gebruik van hulpbronnen, een comfortabel, energiezuinig binnenklimaat en een zo optimaal mogelijke benutting van technische installaties. In 2015 telde ENGIE Services in Nederland circa. 6.400 medewerkers en behaalde een omzet van 1,85 miljard euro.
Meer informatie: http://www.engie-services.nl
ENGIE
ENGIE Services is onderdeel van ENGIE. ENGIE is één van de grootste energieleveranciers ter wereld. Haar dienstverlening omvat de volledige energieketen van elektriciteit en aardgas. De Groep heeft wereldwijd ruim 154.950 mensen in dienst en behaalde in 2015 een omzet van 69,9 miljard euro.

Over Uniserver

Met het hoofdkantoor in Alkmaar en state-of-the-art datacenters in Nederland levert Uniserver sinds 2000 cloudhostingdiensten in Nederland en is toonaangevend op het gebied van cloudinfrastructuur. De missie van Uniserver is: IT simpel maken.
De combinatie van Noord-Hollandse genen, de drive om continu te innoveren, het indirecte businessmodel én de beste mensen zorgen voor het onderscheidend vermogen van Uniserver. De bedrijfscultuur maakt Uniserver anders, eigenzinnig, ambitieus en nuchter. Dat betekent dat het samen met de partners dat stapje extra zet om eindklanten de beste oplossing te bieden. In 2015 is Uniserver uitgeroepen tot HP Service Provider of the Year en in 2016 benoemd tot Veeam Platinum Cloud Partner. Meer informatie: www.uniserver.nl


Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Jakob Brons, telefoon: 055 3663034 of e-mail: Uniserver@influx-pr.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten