donderdag 18 mei 2017

Uniserver en XtraDesktop sterker onder één kap

XtraDesktop overgenomen door Egroup Investments
Alkmaar, 18 mei 2017 -- Met de overname van XtraDesktop door Egroup Investments, het moederbedrijf van Uniserver, kan de Alkmaarse groep de dienstverlening binnen de channelmarkt verder ontwikkelen. XtraDesktop is gespecialiseerd in het aanbieden van Desktop as a Service (DaaS) diensten, net als Uniserver via het indirecte kanaal. Uniserver levert cloudhosting­diensten in Nederland en is toonaangevend op het gebied van cloudinfrastructuur.
Strategische samenwerking: krachtenbundeling in groeiende cloudmarkt
Volgens Ronald Bezuur, Managing Director van Uniserver, past de overname als logische stap in de groeiplannen van Uniserver om haar portfolio en kennis uit te breiden. “Samen met onze partners kunnen we middels het portfolio van XtraDesktop klanten helpen om sneller, veiliger en eenvoudiger de transitie te maken naar de cloud. We zien veel overeenkomsten in het indirecte businessmodel. Uniserver en XtraDesktop versterken elkaar en kunnen elkaar helpen in het vereenvoudigen van diensten. Dit sluit volledig aan bij onze missie: IT simpel maken. Door IT simpel te maken voor onze partners, kunnen zij zich als trusted advisor focussen op de eindklant.

Door de samenwerking met Uniserver beschikt XtraDesktop over de slagkracht om haar marktpositie binnen de cloudmarkt verder te laten groeien. Huidige en nieuwe partners profiteren van deze samenwerking. Marco Broeken is de CTO en co-founder van XtraDesktop. Marco blijft actief als CTO en zal zich focussen op de verdere innovatie van XtraDesktop. Erwin Tielman is sinds 1 mei als Business Development Manager DaaS (Desktop as a Service), verantwoordelijk voor sales binnen XtraDesktop.

Breder partnerprogramma
Uniserver richt zich volledig op het indirecte kanaal en ziet de dienst van XtraDesktop als een toevoeging op haar cloudinfra oplossingen en gelooft daarbij in synergie door de samenwerking waar huidige en nieuwe partners van kunnen profiteren.

Het biedt de bestaande partners van XtraDesktop toegang tot het partnerprogramma en alle andere diensten van Uniserver zoals Infrastructure as a Service (IaaS), High Performance Storage en Back-up en Disaster Recovery as a Service diensten”, stelt Ronald Bezuur. “De komende tijd investeren we samen in het eenvoudig houden van de dienst en zullen we partners ondersteunen bij het aanbieden van de dienstverlening bij bestaande en nieuwe klanten.”

                                                                                - # - # - # -


Over XtraDesltopXtraDesktop B.V. levert Desktops as a Service (DaaS) uitsluitend via een partnernetwerk. XtraDesktop werkt vanuit een eigenzinnige kijk op IT met de nieuwste technologieën. XtraDesktop biedt channelpartners een volledig whitelabel, kant-en-klaar, flexibel, eenvoudig en betaalbaar partnerplatform: Desktops-as-a-Service (DaaS). Zij hosten, implementeren en beheren optimaal presterende IT omgevingen die voldoen aan strikte veiligheidseisen.  

Over Uniserver
Met het hoofdkantoor in Alkmaar en state-of-the-art datacenters in Nederland levert Uniserver sinds 2000 cloudhostingdiensten in Nederland en is toonaangevend op het gebied van cloudinfrastructuur. De missie van Uniserver is: IT simpel maken.
De combinatie van Noord-Hollandse genen, de drive om continu te innoveren, het indirecte businessmodel én de beste mensen zorgen voor het onderscheidend vermogen van Uniserver. De bedrijfscultuur maakt Uniserver anders, eigenzinnig, ambitieus en nuchter. Dat betekent dat het samen met de partners dat stapje extra zet om eindklanten de beste oplossing te bieden. In 2015 is Uniserver uitgeroepen tot HP Service Provider of the Year en in 2016 benoemd tot Veeam Platinum Cloud Partner. Meer informatie: www.uniserver.nl


Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Jakob Brons, telefoon: 055 3663034 of e-mail: Uniserver@influx-pr.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten