vrijdag 22 maart 2013

Solipsis organiseert gratis kennissessies ICT-beheer



Brakel, 20 maart 2013 – In april organiseert ICT-dienstverlener Solipsis twee verschillende kennissessies over actuele onderwerpen op het gebied van ICT-beheer. Op 16 april staat informatiebeveiliging centraal en op 18 april is het thema Bring Your Own Device (BYOD). Geïnteresseerden leren hier wat een goed niveau van informatiebeveiliging is en welke maatregelen er genomen moeten worden voor BYOD. De kennissessies vinden plaats op het kantoor van Solipsis aan het Marktplein in Brakel.

Kennissessie informatiebeveiliging
Stroomuitval, brand, inbraak, virussen, crashende servers of uitval van computers. De continuïteit van een organisatie hangt samen met de beschikbaarheid van de bedrijfsinformatie. Deze kan een bedrijf waarborgen met slimme ICT-oplossingen. Tijdens de sessie over informatiebeveiliging komt aan bod hoe organisaties kunnen overstappen naar bijvoorbeeld cloudoplossingen en laten praktijkverhalen zien welke voordelen dit oplevert.

Kennissessie Bring Your Own Device (BYOD)
Privéapparatuur als smartphones, tablets en laptops wordt meer en meer ook voor zakelijke doeleinden gebruikt en omgekeerd. Wanneer de medewerker zijn mail wil lezen op zijn eigen tablet of telefoon, moet hij toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk en bedrijfsinformatie. Vanaf een apparaat dat niet van het bedrijf zelf is. Dit zijn spannende ontwikkelingen, die vragen om doordacht beleid en beheer. In deze kennissessie wordt (mede aan de hand van praktijkverhalen) besproken hoe organisaties het best kunnen omgaan met deze trend.

Agenda-informatie

Kennissessie:               Informatiebeveiliging
Datum:                         16 april 2013
Locatie:                        Solipsis, Marktplein 2, 5306 BA in Brakel
Start:                           12:15 uur met lunch
Afsluiting:                     14:00 uur met drankje
Kosten deelname:         geen kosten

Kennissessie:               Bring Your Own Device (BYOD)
Datum:                         18 april 2013
Locatie:                        Solipsis, Marktplein 2, 5306 BA in Brakel
Start:                           12:15 uur met lunch
Afsluiting:                     14:00 uur met drankje
Kosten deelname:         geen kosten

Meer informatie over het programma of aanmelden via de website van Solipsis ICT-beheer.

Over Solipsis
Al sinds 1990 is Solipsis actief binnen de ICT met een uitgebreid pakket van diensten en producten. Solipsis is gespecialiseerd in het beheren van computers en netwerken, het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en managementinformatiesystemen en in het ontwikkelen en onderhouden van oplossingen voor het digitaal beheren, distribueren, printen, presenteren en archiveren van documenten. De dienstverlening is ondergebracht in de drie businessunits Performance Management, ICT-beheer en Enterprise Document Management. Solipsis werkt voor een gevarieerde kring van (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden. Solipsis is onderdeel van de Solipsisgroep, waartoe ook Holland House en IntraData behoren. Voor meer informatie: zie www.solipsis.nlwww.hollandhouse.com en www.intradata.nl.

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Gerline van Wijnen / Corrie Lalkens, telefoon: 055 3663034 of e-mail: solipsis@influx-pr.com 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten