maandag 18 maart 2013

UNC Plus Delta sluit partnerovereenkomst met StatSoft STATISTICA







Amstelveen, Apeldoorn – Hamburg, 18 maart 2012, UNC Plus Delta, de Lean en Six Sigma partner die bedrijven en organisaties helpt hun operationele resultaten structureel te verbeteren, heeft met StatSoft een overeenkomst gesloten waarmee continue verbeteringen worden voorspeld, geadviseerd en vastgelegd in IT-systemen. StatSoft levert met STATISTICA Enterprise  software oplossingen waarmee waarde uit data wordt verkregen zodat de werkprocessen blijvend kunnen worden geoptimaliseerd.


STATISTICA Enterprise staat voor een innovatieve benadering, een IT-vriendelijke architectuur en toepassingen op het vlak van Big Data Analytics, Predictive Analytics, Decisioning Management en Quality Improvement.

Duurzaam verbeteren
Slechts een beperkt aantal afzonderlijke processen is de afgelopen jaren met specifieke desktop tools inzichtelijk gemaakt. Het totaaloverzicht ontbrak en van enige vorm van IT-integratie is nauwelijks sprake geweest. Het wordt steeds interessanter om de snel groter wordende hoeveelheid operationele data te analyseren, sensordata te integreren, de processen te monitoren, actie gerichte adviezen te verstrekken aan gebruikers en kwaliteitsverbetering van producten en/of diensten terstond door te voeren. Op deze wijze krijgt de dimensie Control binnen de DMAIC Six Sigma methodiek pas echt inhoud. Optimalisatie krijgt een duurzaam karakter zodat competitieve en lerende organisaties ontstaan.

Jeroen van Schreven, algemeen directeur UNC Plus Delta: ”Ik zie erg veel potentieel voor onze cliënten. Vrijwel elke  organisatie verzamelt  gegevens over werkprocessen. Er wordt alleen bijna niets mee gedaan. Als er al iets mee wordt gedaan, dan overziet men  vaak de complexiteit van de relaties tussen probleem en oorzaken niet. Ik weet zeker dat slimme oplossingen, die data kunnen verwerken en verbanden tussen complexe relaties kunnen leggen, daarin de komende jaren een enorm verschil gaan maken.”
“Daarnaast verandert er steeds meer en in een steeds hoger tempo”, vervolgt Schreven. “Wie hierop in wil spelen zal gedetailleerde kennis van de verandering in eigen handen moeten nemen. Je ziet al meerdere voorbeelden van organisaties die de concurrentie voorbijstreven doordat ze dit spel begrijpen en zelfs al beginnen te beheersen.“
  
Robert Kool, manager Benelux van StatSoft: “Wij zijn erg enthousiast over deze samenwerking aangezien naar onze mening het verbeterpotentieel zichtbaar braak ligt. Al onze relaties melden aanzienlijk gestegen resultaten, serieuze besparingen en verlaging van complexiteit”.
“Om de veranderingen ook op menselijke wijze te begeleiden en in te bedden is de samenwerking met UNC Plus Delta van grote betekenis. Een recent onderzoek van Nucleus Research heeft aangetoond dat iedere $1 investering in Analytics een Return on Investment heeft opgeleverd van $ 10,66.” Kool besluit: “Kortom parallel aan Lean Six Sigma levert een investering in Analytics organisaties substantieel geld op.  Zowel UNC Plus Delta als StatSoft zijn erop gericht de besparingen voor de klant zichtbaar te maken.”  
 ***
StatSoft BeNeLux – Tel.: +31 6 2730 8787 – www.statsoft.nl

Over UNC Plus Delta 
UNC Plus Delta is een implementatie- en trainingsbureau op het gebied van Lean en Six Sigma. Het is onze missie om een significante bijdrage te leveren aan de BV Nederland. Dat doen we door onze cliënten verbetervermogen te geven. Door het bestaansrecht van de Nederlandse industrie te versterken en door het realiseren van betaalbare en kwalitatieve zorg en onderwijs. Door de overheid te helpen de service aan de burger of consument te verbeteren, tegen minder of gelijkblijvende kosten. Dat realiseren wij door werkprocessen iedere dag te verbeteren. Door bedrijven niet harder maar slimmer te laten werken. Door ervoor te zorgen dat mensen telkens weer stilstaan bij de manier waarop dingen beter kunnen en de ideeën die zij aandragen serieus te nemen. Dat is de manier van veranderen waarmee de mensen achter UNC Plus Delta een substantiële  bijdrage leveren aan Nederland: www.plusdelta.nl, 020-3453015

Over StatSoft
StatSoft is met meer dan 1 miljoen STATISTICA gebruikers en 30 vestigingen een wereldwijde leverancier van enterprise en desktop software voor Big Data Analytics, Predictive Analytics, Decisioning Management en Quality Improvement. Langdurige klantrelaties worden onderhouden in de industrie, het bedrijfsleven, de overheid en bij kennis-, wetenschap- en onderzoeksinstellingen. 
Ruim 25 jaar brengt STATISTICA data tot leven. Dit stelt klanten in staat om een scherp inzicht te verkrijgen, keuzes te maken gebaseerd op feiten en de juiste plannen te ontwikkelen voor de toekomst.
STATISTICA biedt een moderne gebruikersinterface, welhaast onbeperkte functionaliteit en uitgebreide data visualisatie mogelijkheden.
In de publicatie Forrester Wave; Big Data Predictive Analytics Solutions, Q1 2013 is STATISTICA beoordeeld als een strong performer met een opvallende score op het vlak van architectuur, openheid, schaalbaarheid en algoritme ondersteuning: www.statsoft.nl.

Voor redactionele informatie:
Influx PR – Jakob Brons - tel: 055 366 3034, e-mail:
statsoft@influx-pr.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten