dinsdag 27 augustus 2013

IntraData komt met smartphone-oplossing voor digitaal rechtsgeldig ondertekenen van contracten

PERSBERICHT

Technologische doorbraak met HTML5-tekenportaal

Schiphol-Rijk, 27 augustus 2013 – IntraData (onderdeel van de Solipsisgroep) heeft zijn Saas-oplossing IntraOffice uitgebreid met een documentafhandelingsportaal, zodat documenten nu ook via de smartphone en/of tablet kunnen worden voorzien van een digitaal rechtsgeldige handtekening. Het ondertekenportaal is HTML5 gebaseerd wat betekent dat de applicatie altijd werkt, ongeacht de gebruikte browser. Het ondertekenproces is eenvoudig te doorlopen en gekoppeld aan de eigen bestaande backoffice-applicatie.  Digitale handtekeningen worden geplaatst met behulp van een erkend ‘PKI overheid’-certificaat dat eigendom is van de klant.

Documenten worden aangemaakt vanuit de bestaande backoffice-applicatie en vervolgens aangeboden aan IntraOffice. De beoogde ondertekenaar (flexkracht/inlener/werkgever/werknemer) ontvangt een e-mail met uitnodiging om het document bij akkoord te ondertekenen. Hij/zij klikt op de link in de e-mail en het document wordt getoond in de browser, of dit nu een PC, tablet of smartphone betreft, maakt niet uit. Bij akkoord klikt de ondertekenaar op de knop ‘ondertekenen’ en wordt  een SMS met TAN- code naar de mobiele telefoon gestuurd om de ondertekening definitief te maken. Na invoering van de code op het scherm is de ondertekening afgerond. Tot slot wordt geheel automatisch in hetzelfde document ook de bedrijfshandtekening bijgeplaatst.

Eigenschappen en voordelen:
·         Procesoptimalisatie: tijdwinst, centralisatie en kwaliteitsverhoging;
·         Kostenbesparing: geen papier, print, porto en fysieke handelingen;
·         Duurzaam: 100% papiervrij;
·         Device-onafhankelijk: pc, tablet, smartphone.

Simon Kornblum, commercieel manager van IntraData. “Momenteel lopen de verkopen van pc’s fors terug. Sowieso was er al een sterke toename van tablet- en smartphonegebruik. Dit leidt ertoe dat eindgebruikers altijd en overal de beschikking hebben over digitale communicatiemiddelen. Voor bedrijven en instellingen een uitgelezen kans om nieuwe toegevoegde waarde voor klanten te ontwikkelen en daarmee de klantbinding en -tevredenheid te verhogen. Werkgevers kunnen voor hun werknemers op een moderne en snelle wijze de papierwinkel digitaal formaliseren. Traditionele vormen van klantbinding verdwijnen in rap tempo uit de markt. Wie bezoekt nog met regelmaat zijn thuisbankier? Retailers hebben te maken met online shopping ‘van-bricks-naar-clicks’ en ook uitzendorganisaties hebben steeds grotere moeite om kandidaten naar de vestiging krijgen. Kortom, het is essentieel om je producten/diensten naast de traditionele kanalen ook online aan te kunnen bieden. Dit bepaalt in sterke mate het toekomstig voortbestaan van de organisatie.”

Over IntraData BV
IntraData BV is onderdeel van de Solipsisgroep en brengt sinds 1996 het documentmanagement systeem IntraOffice op de markt. Het is de eerste complete oplossing voor digitaal archiefbeheer met ondersteuning voor bulk computeroutput. IntraOffice wordt dagelijks door meer dan 45.000 bedrijven gebruikt, die maandelijks meer dan 51 miljoen documenten verwerken. IntraOffice is actief in 7 landen en beschikbaar 7 in talen. IntraData is onderdeel van de Solipsisgroep, waartoe ook Solipsis en Holland House en VL-IT Specialisten behoren. Voor meer informatie: zie www.intradata.nl, www.solipsis.nl, www.hollandhouse.com en www.vl-it.nl.


Informatie voor de redactie:
Influx PR, Gerline van Wijnen, t. 055 3663034 of e-mail: gerline@influx-pr.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten