vrijdag 18 oktober 2013

Bizzoscope organiseert gecertificeerde 2-daagse training "Decision Modeling Essentials" in Nederland en België21-22 november 2013 in Diegem/België en 25-26 november in Utrecht/Nederland

Meerssen, 18 oktober 2013 - Bizzoscope - specialist in Business Change Management, Business Process Management en Business Decision Management - organiseert de 2-daagse training "Decision Modeling Essentials" voor zowel business- als IT-professionals. Deze gecertificeerde opleiding is ontworpen door de bedenkers van ‘The Decision Model', Barbara von Halle en Larry Goldberg, en is gebaseerd op hun internationale bestseller "The Decision Model: A Business Logic Framework Linking Business and Technology". De opleiding biedt - naast de theoretische uitleg - vooral een praktische workshop. De deelnemer krijgt de nodige kennis, vaardigheden en hulpmiddelen om het decision-model ook in de eigen organisatie autonoom en succesvol toe te passen.
De training "Decision Modeling Essentials" is geschikt voor zowel specialisten die al ervaring hebben met het in kaart brengen van businessregels en -logica, als voor mensen zonder die voorkennis en ervaring. Door middel van 'real life' businessvoorbeelden, interactieve discussies en een vijftiental concrete oefeningen leert de deelnemer om evenwichtige en goed gestructureerde decision-modellen te bouwen. Met behulp hiervan worden bedrijfsprocessen aanmerkelijk verbeterd en transparanter gemaakt, maar ook procedures, regelgevingen en aanverwante documentatie vertaald in gestructureerde en herbruikbare stukjes businesslogica.
Programma
Dag 1:
-         Inleiding: het waarom van The Decision Model
-         Het vereenvoudigen van procesmodellen via The Decision Model
-         The Decision Model als hefboom voor datakwaliteit
-         Basisconcepten van Decision Modeling
-         Het Decision Model Diagram
-         De inhoud van de "Rule Family"-tabellen
-         Glossarium
-         Decision Modeling Bottom-Up
-         Decision Modeling Top-Down
-         Vertaling van bedrijfsprocedures en compliance-regelgeving in Decision-modellen
Dag 2
-         Principes van het Decision-model en normalisatie
-         Validatie & kwaliteitsborging in Decision-modellen
-         Het inrichten van een Decision Modeling project
-         Het Business Decision Maturity Model
-         Relatie tussen Decision Modeling en andere methodieken
-         Het ontdekken van de businessbehoefte aan Decision Modeling
-         Het optimaal structureren van Decision Models
-         Governance met betrekking tot businessregels en -logica
-         Monitoring van decisions tegenover businessdoelstellingen

Agenda-informatie België 

Training:                       Decision Modeling Essentials
Datum:                         21-22 november 2013
Locatie:                         Diegem
Tijd:                             9:30 uur tot 17:00 uur
Agenda-informatie Nederland 

Training:                       Decision Modeling Essentials
Datum:                         25-26 november 2013
Locatie:                         Utrecht
Tijd:                             9:30 uur tot 17:00 uur
Voor beide locaties:
Kosten deelname:         1.100 EUR, excl. BTW
Korting:                        100 EUR voor de tweede deelnemer, 200 EUR vanaf de derde deelnemer
Organisatie:                  Bizzoscope
Meer informatie over het programma of aanmelden via de website van Bizzoscope
Deze opleiding benadert decisions en businessregels vanuit een business-standpunt. The Decision Model is namelijk een intuïtieve en gestructureerde methode voor business-medewerkers en vereist geen kennis van of ervaring met IT.
Het beoogde doelpubliek bestaat daarom uit businessanalisten, businessarchitecten, kwaliteitsmanagers, risk & compliance deskundigen, procesmanagers en -modelleerders, projectleiders, business-experts, IT-ontwikkelaars, systeemarchitecten en enterprise-architecten.
Kortom: iedereen die betrokken is bij het documenteren, beheren en automatiseren van businessregels en businesslogica.
‘The Decision Model' heeft sinds zijn ontstaan in 2009 in de Verenigde Staten een omwenteling tot stand gebracht in de manier waarop organisaties businessregels en businesslogica beheren en toepassen. Deze methodiek correspondeert met de ontsluiting van data naar de business door middel van ERD (entity-relationship diagram) en met het gestructureerd in kaart brengen van bedrijfsprocessen met behulp van BPMN (Business Process Model and Notation). Decision Modeling wordt dan ook algemeen beschouwd als de derde pijler in business/IT-alignment: na data en processen kunnen nu ook businessregels en -logica volledig worden beheerd en aangestuurd vanuit de organisatie.
Bizzoscope, Markt 8, 6231 LS  Meerssen, NL. www.bizzoscope.com
Over Bizzoscope Bizzoscope biedt organisaties doeltreffende state-of-the-art hulpmiddelen en methodieken om hun strategische en "business change" doelstellingen scherp te stellen, scherp te houden en proactief bij te sturen. Bizzoscope helpt organisaties hun klantenservice te optimaliseren vanuit efficiënte en effectieve bedrijfsprocessen. Resultaat: lagere verwerkingskosten, hogere klanttevredenheid en minder operationele risico's. Meer informatie:www.bizzoscope.com
Noot voor de redactie:Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Jakob Brons, telefoon: 055 3663034 of e-mail: bizzoscope@influx-pr.com  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten