maandag 27 januari 2014

Succesvolle livegang CIZ met OpenText Cordys BPM platform
Hoofddorp, 27 januari 2014 - Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) is onlangs live gegaan met Portero, een nieuw primair processysteem dat gebruik maakt van het OpenText Cordys-platform. Op basis van dit systeem handelt het CIZ jaarlijks meer dan één miljoen AWBZ- zorgaanvragen af en bepaalt daarmee of mensen recht hebben op zorg in het kader van de AWBZ. Dit bepaalde recht vertegenwoordigt op jaarbasis een waarde van circa 28,5 miljard euro. Betere aansluiting op het proces en meer flexibiliteit in de aanpasbaarheid van het systeem, zijn voor CIZ belangrijke drijfveren geweest om voor een flexibele BPM-oplossing te kiezen. Belangrijke eisen daarbij waren de mogelijkheden op het gebied van processturing en zaakgericht werken. Dankzij het krachtige geïntegreerde Business Operations Platform van OpenText Cordys is het gehele indicatieproces, van aanvraag tot afronding, nu in één dynamisch procesmodel gegoten. Bovendien is de oplossing volledig webgebaseerd en daarmee klaar voor de toekomst.
Ten tijde van de Europese aanbesteding werkte CIZ met een traditioneel systeem. "We waren op zoek naar een meer procesgestuurd platform dat tevens sneller en flexibeler aanpasbaar zou zijn", aldus Robin van Iperen, Chief Information Officer bij CIZ. "Ook hebben we kritisch gekeken naar mogelijkheden op het gebied van zaakgericht werken (case management). De keuze is met name op het OpenText Cordys BPM-platform gevallen vanwege de integraliteit van het platform. De beschikbaarheid van verschillende componenten in één softwaresuite is voor ons erg belangrijk. Bovendien zijn we nu in staat om via korte cyclische methoden nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Door getekende processen direct visueel voor te leggen aan de eindgebruiker is de kans op afwijkingen in de software veel kleiner. Dus sneller resultaat aan de kant van de eindgebruiker en minder kans op fouten: what you see, is what you get."
Belangrijkste voordelen
Portero, dat gebruikmaakt van het OpenText Cordys-platform, is sinds 25 november jl. operationeel en stelt CIZ in staat om snel maatwerk softwareoplossingen te ontwikkelen die perfect aansluiten bij de behoeften van zowel de 1300 CIZ-medewerkers als de 17.000 externe gebruikers. Van Iperen: "Het systeem sluit nu goed aan op het feitelijke proces en ook de gebruikersvriendelijke webinterface is een mooie verbetering. Een ander belangrijk voordeel is dat er nu meer vrije regelruimte is. Dat wil zeggen, medewerkers hebben nu meer keuzevrijheid om zelf te bepalen welke vervolgstap het beste past. Dit biedt toegevoegde waarde want niet iedere aanvraag is hetzelfde en soms is er een uitstapje nodig of kunnen bepaalde stappen in het proces worden overgeslagen. Voorheen was er een aantal vaste stations binnen het proces die je moest doorlopen."
Ingrid Bosman, Country Manager Benelux bij OpenText: "Wij zijn blij met de succesvolle implementatie van het OpenText Cordys platform in nauwe samenwerking met onze partner Atos. CIZ is een goed voorbeeld van een innovatief ICT-project binnen de Nederlandse overheid dat aantoont dat het mogelijk is om tegen lagere kosten moderne en vooral flexibele oplossingen te realiseren. Na uitgebreide training, onder regie van CIZ, zijn alle gebruikers turnkey overgestapt op het nieuwe Portero-systeem, op tijd en binnen het budget."
OpenText - Zuidtoren, Taurusavenue 15, 2132 LS Hoofddorp - T. +31 (0)23 5652333
Over OpenText OpenText biedt Enterprise Information Management software waarmee bedrijven, ongeacht hun grootte of marktsector, hun ongestructureerde bedrijfsinformatie kunnen beheren, beveiligen en optimaal benutten zowel in hun datacenter als in de cloud. Inmiddels gebruiken meer dan 50.000 organisaties OpenText-oplossingen ‘to unleash the power of their information'. Meer informatie over OpenText: www.opentext.com
Over het CIZ Het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg) is een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en beoordeelt of toetst aanvragen voor AWBZ-zorg. Met een indicatie van het CIZ weten mensen hoeveel zorg ze kunnen krijgen, in welke vorm en voor hoe lang. Per jaar neemt het CIZ bijna één miljoen aanvragen in behandeling. Bij het CIZ werken ruim 1300 medewerkers verspreid over Nederland.
Voor redactionele informatie: 
Influx PR - Gerline van Wijnen, tel: +31 (0)55 3663034, e-mail: opentext@influx-pr.com
Centrum indicatiestelling zorg - woordvoerder Boudewijn Faber, telefoon 088 - 789 44 79, Boudewijn.faber@ciz.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten