woensdag 12 februari 2014

HedraTech doet succesvolle pilot met warmte-isolerende coating bij historische papierfabriek in Loenen


HedraTech heeft de duurzame isolerende HotSurfaceCoating (HSC) toegepast bij historische papierfabriek De Middelste Molen in Loenen. De temperatuur van ca 138°C van de leidingen van het stoom- en condensaatsysteem is na het aanbrengen van één laag HSC teruggebracht tot ca. 50°C. Belangrijke drijfveer naast energiebesparing was de verhoging van de veiligheid voor zowel de medewerkers als de museumbezoekers. HSC® Coating is watergedragen, extreem licht en bevat geen schadelijke dampen van oplosmiddelen.


De Middelste Molen is de enige papierfabriek in Nederland die in oude staat bewaard gebleven is. Aan de Loenense Molenbeek wordt al sinds 1622 papier geproduceerd op waterkracht en stoom. Beheerder van de Middelste Molen, Piet Zegers, is erg tevreden: “Hiermee is het risico op brandwonden direct teniet gedaan en het is tevens optisch een mooie oplossing omdat het geen afbreuk doet aan het historische uiterlijk binnen de papierfabriek. Conventionele isolatiematerialen waren geen optie omdat het hier een doorloop betreft en een goede doorgang voor transport van grondstoffen en bezoekers onmogelijk zou worden. Bovendien is deze coating zeer eenvoudig aan te brengen en makkelijk bij te werken bij eventuele beschadiging.”


Volgens Gerrit Schepers van HedraTech toont de pilot aan dat de HSC® Coating niet alleen geschikt is voor toepassing binnen grote industriële omgevingen, maar zelfs binnen historische panden veilig kan worden toegepast. “De coating is rechtstreeks aan te brengen op hete oppervlakken en verlaagt direct de temperatuur. Indien noodzakelijk kunnen eenvoudig lagen worden toegevoegd tot de gewenste oppervlaktetemperatuur is bereikt.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten