dinsdag 23 augustus 2016

Carerix breidt platform uit met online referentietool van REFQ

Carerix is de eerste leverancier van ATS/CRM- en recruitmentsoftware die een koppeling heeft gerealiseerd met de online referentietool van REFQ. Kandidaten kunnen vanaf nu binnen het Carerix-platform eenvoudig een link toevoegen naar een mooie showcase met professionele referenties. De recruiter beschikt dankzij de referenties over verrijkte kandidaatprofielen en is hiermee in staat om beter te selecteren, te matchen en professioneel te presenteren conform de steeds kritischere eisen van hiring managers en opdrachtgevers ten aanzien van de beschikbaarheid van referenties.

Referenties zijn hot
Ervaringen en meningen van anderen worden steeds meer bepalend als selectiemechanisme. Het selecteren van een hotel, een restaurant, een boek of een opleiding vindt meer en meer plaats op basis van ervaringen en meningen van anderen. Volgens Edwin Stuart, algemeen directeur van REFQ, is de sector rijp om deze vorm van beoordelen ook op de arbeidsmarkt te introduceren en hoogwaardige referenties een essentieel onderdeel te maken van de selectie voor werkgevers en opdrachtgevers. “Referenties geven ervaring een gezicht en elke extra referentie maakt het profiel van de kandidaat scherper. Het vergroot de vindbaarheid van de kandidaat en de kans op een succesvolle match. De meeste mismatchen ontstaan namelijk op gedrag, stijl en context en niet zozeer op opleiding of capaciteit van een kandidaat.”

Hoe werkt de gratis referentietool van REFQ?
Online referenties zijn de moderne manier om het cv te verrijken en versterken het professionele profiel. REFQ biedt kandidaten één centrale plek voor het inwinnen, beheren en delen van referenties. Nadat een account is aangemaakt door de kandidaat, helpt REFQ om referenten uit te nodigen. Deze vullen een korte, digitale vragenlijst in met relevante en prikkelende vragen over het gedrag, de stijl en de omgeving waarbinnen de kandidaat heeft gewerkt. De kandidaat ontvangt vervolgens een uitgebreid en professioneel referentierapport in zijn portfolio. Geen cijfers of sterren, maar een profiel van het echte gedrag. Hij of zij houdt hierbij de volledige controle over het eigen portfolio en kan er voor kiezen om alleen de individuele referenties te delen of het hele portfolio, bijvoorbeeld via social media zoals LinkedIn, Facebook, Twitter en nu dus ook via Carerix.

Edwin Stuart: “Carerix loopt voorop in het signaleren van nieuwe trends en ontwikkelingen binnen de recruitmentmarkt en heeft als eerste onze tool geïntegreerd binnen hun softwareplatform. Het resultaat: een win/win-situatie voor iedereen: de kandidaat beschikt over een waardevolle tool om zijn of haar cv te verrijken, klanten van Carerix hoeven er niets voor te doen omdat het is geïntegreerd in het Carerix-platform en voor ons betekent het bredere verspreiding van onze tool.”


Reinald Snik, directeur van Carerix ziet belangrijke toegevoegde waarde in de integratie van de REFQ-tool binnen het platform: “Wij investeren als Carerix sterk in ‘het mogelijk maken van de ultieme match’ en het verrijken van kandidaatprofielen met zoveel mogelijk feiten en inzicht. Hiertoe integreren wij met diverse leveranciers die unieke selectie- en validatie-instrumenten hebben die helpen bij een betere match direct vanuit de workflow van Carerix. De koppeling met de online referentietool van REFQ past perfect binnen deze strategie. We zijn dan ook trots om aan te kunnen kondigen dat Carerix de eerste recruitmentsoftware is die integreert met deze online tool, die in april van dit jaar werd gelanceerd.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten