maandag 25 juli 2016

Virtuozzo lanceert vernieuwde Hyper-Converged oplossing dankzij Open Source technologie en geoptimaliseerde KVM

Virtuozzo 7 platform gebruikt nieuwe Linux kernel voor hogere betrouwbaarheid en stabiliteit
Apeldoorn / Seattle, WA (USA), 25 juli 2016 -- Virtuozzo, als toonaangevend virtualisatie platform het ‘hart' van meer dan vijf miljoen virtuele omgevingen voor serviceproviders, kondigt de algemene beschikbaarheid van Virtuozzo 7 aan. Met deze nieuwe versie biedt het platform een nieuw niveau van portabiliteit, betrouwbaarheid en prestaties, vooral voor klanten van grote datacenter-omgevingen waar leveranciersflexibiliteit, evenals lage latentietijd, van cruciaal belang is.  
"Virtuozzo 7 is het meest overtuigende, flexibele en kosteneffectieve virtualisatie-platform op de huidige markt," stelt Alexey Kobets, senior vice president of Research and Development van Virtuozzo. "Het combineert onze geoptimaliseerde KVM (Kernel-based Virtual Machine) en de mogelijkheid om systeemcontainers te creëren in een hyper-geconvergeerd platform.Gebruikmakend van de gehele Virtuozzo 7 productomgeving - of van standalone producten daarbinnen, zoals Virtuozzo Storage - geeft het onze partners de flexibiliteit en efficiëntie die nodig is om met de laagste ‘total cost of ownership' hun bedrijf in meerdere clouds te runnen." 
Virtuozzo 7 heeft de mogelijkheid om toepassingen of diensten naast elkaar in containers en hypervisors te draaien en voor het beheergemak een echt geconsolideerd overzicht van computers, netwerken en storage te bieden.  Bovendien ondersteunt Virtuozzo elke regie-oplossing zoals OpenStack of lokaal gebouwde platforms.
De markt voor hyper-converged integrated systems (HCIS) zal - volgens Gartner - met 79 procent groeien tot ongeveer $ 2 miljard in 2016. "HCIS zal het snelst groeiende segment van de totale markt voor geïntegreerde systemen zijn. Die zal tegen 2019 ongeveer $ 5 miljard bereiken, dat is 24 procent van de markt." 1
Het nieuwe platform is voorzien van een bijgewerkte kernel - de nieuwste versie van CentOS (3.10+) - die nog betere stabiliteit en prestaties biedt, terwijl het de inzet voor open source software van Virtuozzo versterkt. Deze update biedt een nieuwe functie genaamd ReadyKernelTM waardoor rebootless en instant patchen van de kernel mogelijk is voor zeer gevoelige en kritische toepassingen met continu beveiligingsbeheer en uptime.
Virtuozzo 7 hoogtepunten:
  • Geoptimaliseerde KVM met vernieuwde hypervisor kern boven op open-source KVM wat resulteert in betere dichtheid, prestaties en beveiliging.
  • Rebootless kernel updates via ReadyKernel.
  • Enterprise klasse, 24x7 support.
  • Meer dan 200 uitbreidingen/verbeteringen, waaronder backup en out-of-the-box hoge beschikbaarheid en verbeterd geheugenbeheer dat CentOS KVM tot 33 procent overtreft.
  • Extra Docker ondersteuning met inbegrip van nieuwe storage plugin.
  • Virtuozzo Storage overtreft Ceph - de meest populaire open source-softwaregedefinieerde opslag - met 10 maal of meer op identieke hardware.
  • Geavanceerde Windows support toegevoegd aan KVM biedt klanten de mogelijkheid om Linux en Windows workloads met dezelfde functies en stabiliteit te draaien.
"We vertrouwen al 10 jaar met succes op Virtuozzo als onze virtualisatie provider," zegt Dave Idle, vice president, Product Marketing, Web.com. "Als we onze diensten uitbreiden, is het voor ons logisch om hen te betrekken bij deze nieuwe generatie serviceniveaus. Ongeacht waar onze infrastructuur zich bevindt, voorziet Virtuozzo 7 ons van een consistent platform.  Of het nu publiek of private is, de draagbaarheid, flexibiliteit en elasticiteit van Virtuozzo zorgt er voor dat we de eisen van onze klanten effectief en efficiënt kunnen ondersteunen."
Al bijna een decennium hebben we met succes met Virtuozzo gewerkt als onze virtualisatie provider," aldus Todd Robinson, president, InMotion Hosting. "We hebben ook recent Virtuozzo Storage in gebruik genomen voor InMotion's nieuwe ‘choose your own stack' cloud hosting.  Als een betrouwbare partner die consequent beter presteert dan andere leveranciers, zullen we voor onze volgende generatie serviceniveaus met nieuwe technologieën zoals KVM en Docker eerst naar Virtuozzo blijven kijken."
De onderhoudskosten van open source of ‘proprietary software' zijn altijd een punt van zorg voor bedrijven en service providers. Virtuozzo 7 biedt een TCO die drie keer lager is dan open source en vijf keer lager dan proprietary software en populaire commerciële hypervisor leveranciers.
Virtuozzo biedt een 30-dagen gratis trial via de website.
1 Gartner Press Release, Gartner Says Hyperconverged Integrated Systems Will Be Mainstream in Five Years, May 5, 2016,http://www.gartner.com/newsroom/id/3308017
Over Virtuozzo:  Virtuozzo is een pionier op het gebied van commercieel beschikbare containertechnologie en blijft innoveren in gebieden variërend van toonaangevende gevirtualiseerde object storage, cloud-geoptimaliseerde Linux-distributies en baanbrekende container migratietechnologieën. Belangrijke service providers vertrouwen wereldwijd op Virtuozzo virtualisatie als schaalbaar en veilig serviceplatform. Virtuozzo levert bijdragen aan vele open source projecten, waaronder OpenVZ, CRIUTM, KVM, Docker, OpenStack en de Linux-kernel, en werkt samen met Docker, OpenStack, Cloud Native Computing Foundation, Open Container Initiative en The Linux Foundation. Het hoofdkantoor van Virtuozzo is in Seattle en er zijn vestigingen in Londen en Moskou
www.virtuozzo.com
Voor redactionele informatie: Influx PR - Jakob Brons - tel: 055 366 3034, e-mail: virtuozzo@influx-pr.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten