woensdag 2 november 2016

Migrato Documentclassificatie-software levert sterke verbetering bedrijfsrendement


Strijen, 2 november 2016-- Migrato introduceert een nieuwe methode van documentanalyse en -classificatie waardoor minimaal 90 procent van de documenten automatisch wordt geclassificeerd. Tot op heden kan met de huidige software en methodiek voor documentherkenning een 60 procent automatische documenttype bepaling worden bereikt. De nieuwe Migrato Documentclassificatie-software kan de productiviteit van een vaste groep classificatie­medewerkers tot 400 procent verhogen. Daarnaast werkt de software 24/7 waardoor het rendement van de organisatie sterk verbetert.

Bij het digitaliseren van ‘oud’ materiaal met een lange historie zoals personeel- en patiëntendossiers is er zelden sprake van vooraf bekende en goed gestructureerde documenten. Ook documenten en formulieren maken een ontwikkeling door. Een nieuw logo of opmaak, een andere indeling maar ook andere titels en begrippenkader. Externe documenten veranderen omdat nieuwe organisaties een bestaande regeling uitvoeren, door fusies van organisaties en door andere wet- en regelgeving.
De nieuwe methode van Migrato combineert meerdere analysemethodieken zoals documentlay-out analyse, documentzone indeling- en inhoudsanalyse, contextanalyse van de kop- en bodytekst aangevuld met specifieke bedrijfsproces gerelateerde regels met betrekking tot trefwoordcombinatie en syntaxregels. De gewogen combinatie van al deze technieken benadert in hoge mate de menselijke manier van documentclassificatie en keyword herkenning. Van eerst een algemene visuele analyse, via een meer gestructureerde tekstanalyse, een gedetailleerde analyse van zinnen en woordcombinaties tot en met de plaats van het document in het dossier. Door deze methodiek speciaal voor het HR-domein toe te passen kan nu al minimaal 90 procent van de documenten automatisch worden geclassificeerd.

Oscar Dubbeldam van Migrato: “De nieuwe methode geeft een significante reductie van het aantal nog handmatig te classificeren documenten en verhoogt daarmee het projectrendement substantieel. Ook verloopt, door de inzet van software, het totale classificatieproces aanzienlijk sneller en wordt het classificatieresultaat veel stabieler. De resterende 10 procent niet automatisch geclassificeerde documenten zijn doorgaans handgeschreven brieven, slechte scans en algemene correspondentie die sowieso een visuele controle vereisen.”
Classificatie vraagt om nieuwe software
De huidige software maakt het noodzakelijk om eerst per documenttype en de varianten daarop een ‘documenttype voorbeeldset’ op te bouwen. Na uitgebreid testen wordt dan een 60 procent automatische documenttype bepaling bereikt. De resterende 40 procent moet dan nog steeds handmatig moeten worden verwerkt. Daarbij is gebleken dat een uniforme classificatie van de documenten door meerdere personen foutgevoelig is. Voor kleine projecten is de personele afhankelijkheid nog wel haalbaar, maar bij een project met honderdduizenden documenten vraagt dit om een grote groep aan getrainde medewerkers. Ook vereist het een grote inspanning en investering om voor alle historische documenten een typedefinitie te maken of de software met een representatieve referentieset te trainen.  Vermindering van de handmatige classificatie is alleen mogelijk door de 60 procent automatische documentclassificatie te verhogen.
“De Migrato software heeft haar kwaliteit van documentanalyse en -classificatie al in diverse operationele HR-dossier classificatieprojecten bewezen; zowel voor organisaties zelf als voor document scan- en classificatiedienstverleners”, aldus Oscar Dubbeldam. “We richten ons primair op de markt van de dienstverleners. Zij kunnen met deze software - in vergelijking met de resultaten van bestaande documentherkenning en classificatiesoftware - de productiviteit van een vaste groep classificatiemedewerkers tot 400 procent verhogen en aldus de kosten van een vaste classificatiegroep verkleinen. Daarnaast werkt de software 24/7 zodat ook buiten de regulieren kantooruren classificatiewerk en daardoor verhoging van het organisatierendement kan plaatsvinden.”
Migrato B.V. - Oscar Dubbeldam - www.migrato.nl - E: oscar.dubbeldam@migrato.nl  - T: +31 (0)6 50734796

Over Migrato

Migrato levert systeemintegratie- en projectimplementatiediensten op het gebied van contentclassificatie, optimalisatie en migratie. De medewerkers van Migrato hebben een lange staat van dienst in de Nederlandse document- en contentmanagement markt, met specifieke kennis van de financiële en industriële sector en daarin actuele thema’s. Het succes van Migrato is direct gekoppeld aan het vermogen om maatwerkexpertise en oplossingen te leveren die latent aanwezige content omzet in voor een organisatie actuele kennis. Meer informatie: www.migrato.nl

Voor redactionele informatie: Influx PR – Jakob Brons – T: 055-3663034 – E: jakob@influx-pr.com  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten