maandag 18 december 2017

Doxis4 voegt geheel nieuw beveiligingsniveau toe aan content en samenwerking

Persbericht                                                                                      
Hoog beveiligde samenwerking dankzij integratie van ECM en blockchain
Doxis4 voegt geheel nieuw beveiligingsniveau toe aan content en samenwerking

Amsterdam / Berlijn, 18 december 2017 –
SER is de eerste ECM-leverancier die op intelligente wijze ECM- en blockchaintechnologie integreert. Terwijl anderen nog steeds discussiëren over de mogelijkheden van blockchain en ECM, heeft SER - Europa's grootste onafhankelijke ECM-leverancier - een POS-oplossing (proof of store) gelanceerd: Doxis4Cloud verenigt de voordelen van ECM-samenwerking tussen interne en externe partners met een extra laag van beveiliging en vertrouwen door het toevoegen van blockchain-functionaliteiten. De blockchain fungeert als beveiliging voor alle betrokken partijen door het mogelijke wantrouwen tegen de eigenaar van het samenwerkings­platform te elimineren.
Naast de uitgebreide bestaande beveiligingsmaatregelen in SER's software-oplossing, is de POS-module toegevoegd aan Doxis4Cloud. Het catalogiseert alle Doxis4-documenten en hun versies in Ethereum op een manier dat iedereen de documenten die zijn opgeslagen in Doxis4Cloud kan bewijzen en valideren. De niet te veranderende wijze van het Ethereum blockchain-netwerk zorgt dus voor consensus onder deelnemers over de documenten, hun bestaan en authenticiteit.
"Met trots presenteren we de eerste integratie van Doxis4 en blockchain. Hiermee bieden we internationaal opererende teams van interne en externe partijen een solide en veilige oplossing om een extra laag vertrouwen en betrouwbaarheid toe te voegen aan hun samenwerkings­inspanningen", stelt Morad Rhlid, Managing Director van SER Solutions International. "In slechts enkele maanden van idee tot ‘proof of store’; dat markeert de sterke punten en kennis waarmee we ons platform innoveren en verder ontwikkelen."
Ethereum stimuleert Doxis4Cloud
Ethereum en Doxis4Cloud werken samen om het meeste uit de beveiligingsmaatregelen te halen en die verder op te voeren. Het catalogiseerproces is gebaseerd op Ethereum slimme contracten waarin de hash-waarden van het document en een reeks in aanmerking komende identificerende metadata, zoals de bestandsnaam, worden opgeslagen in het gedistribueerde grootboek van de blockchain. Deze metadata kunnen worden teruggehaald om het bestaan van een bepaald document te bewijzen en de integriteit ervan te valideren.
Het slimme contract zelf biedt een set compressiemethoden waarmee iteratief alle gecatalogiseerde documenten kunnen worden getoond, om met een bepaald document naar zijn metadata te zoeken en om de hash-waarde van het document op te halen. Die hash-waarde kan gemakkelijk worden gebruikt om de documentintegriteit te valideren. Hoewel de POS-module een gebruiksvriendelijke manier heeft om die methoden aan te roepen, kunnen diezelfde methoden eenvoudig worden opgeroepen met frontends van derden om het validatieproces volledig onbevooroordeeld te houden. Een voorbeeld van een dergelijke derde partij is myetherwallet.com, dat kan worden gebruikt door alleen het slimme contractadres te hebben.
Verder, zolang de 20.000 en meer knooppunten - verspreid over de hele wereld die het Ethereum-netwerk vormen - het grootboek levend houden, zal de documentenlijst, onafhankelijk van de beschikbaarheid van het content managementplatform, beschikbaar zijn.

De POS-module is slechts een eerste stap in SER’s reis naar blockchain-integratie en er wordt voortdurend naar toekomstige kansen en ‘use cases’ gekeken. 
Over de SER Group:
Het bedrijf SER
 • Grootste Europese softwareleverancier voor enterprise content management *
 • Een van de top vijf software-only ECM-leveranciers wereldwijd
 • Door de eigenaar geleid bedrijf
 • Software "Made in Germany"
 • Een "Visionary" in Gartner's Magic Quadrant for Content Services Platforms (CSP)
 • "Strong Performer" in Forrester's ECM WavesTM
 • Meer dan 550 medewerkers
 • Meer dan 2,000 klanten wereldwijd; de helft in de DAX 30
 • Grootste ECM-ontwikkelteam in Europa
De Doxis4 software
 • Gestandaardiseerde ECM-software voor grote bedrijven, middelgrote ondernemingen en overheidsdiensten
 • Een uniform ECM-, BPM- en collaboration platform met
 • uitgebreid metadata management
 • talrijke horizontale en verticale oplossingen
 • hybride BPM voor alle bedrijfsprocessen - van ad hoc tot zeer gestructureerd
 • samenwerkingscomponenten voor veilig informatie delen, zowel intern als met externe partners
* Volgens de meest recent gepubliceerde cijfers over de omzet, brutowinst, bedrijfsresultaat en aantal werknemers Meer informatie: www.ser-solutions.nl
Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Jakob Brons, telefoon: 055 3663034 of e-mail: ser@influx-pr.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten