dinsdag 16 januari 2018

Carerix en Textkernel versterken samenwerking voor optimalisering van zoektocht naar talentRotterdam/Amsterdam, 16 januari 2018 Carerix, leverancier van recruitment- en detacheringoplossingen voor corporate recruiters en intermediairs, verstevigt het strategische partnership met technologiepartner Textkernel voor langere tijd. De integratie met CV-parsing en semantisch zoeken is al enkele jaren een feit. De samenwerking op deze (product)vlakken wordt verder geïntensiveerd en uitgebreid met Jobfeed, Textkernel’s big datatool voor de arbeidsmarkt. In de nabije toekomst wordt daar semantische matching aan toegevoegd.

Vind de beste talenten met Textkernel Search!
Semantisch zoeken – vinden wat je zoekt, niet alleen wat je intypt – helpt recruiters snel het juiste talent te vinden. Search! (semantisch zoeken binnen de vertrouwde Carerix-omgeving) begrijpt wat recruiters zoeken en voegt synoniemen en aanverwante termen toe aan de zoekopdracht. Dit verhoogt de kans om het beste talent voor een vacature te vinden. De resultaten zijn transparant, recruiters houden de controle. Weten hoe Search! werkt? Bekijk het Webinar.

Jobfeed; van big data naar waardevolle, praktische informatie
Jobfeed verzamelt en categoriseert alle vacatures gevonden op het web en slaat deze informatie doorzoekbaar op. De gebruiksvriendelijke integratie van deze data binnen Carerix maakt het eenvoudig elk talent uit de eigen database sneller te plaatsen. Daarnaast is Jobfeed een uitstekende tool voor het verkrijgen van inzicht in trends op de arbeidsmarkt, wervingsbehoefte bij potentiële klanten en recruitmentactiviteiten van zowel klanten als de concurrent.

Semantisch zoeken en de beschikbaarheid van big data over de online-vacaturemarkt zorgen voor verdere automatisering van het recruitmentproces. Het helpt Carerix-gebruikers nog efficiënter het juiste talent te vinden en te plaatsen en in te spelen op specifieke klantvragen.

Reinald Snik, CEO Carerix: “We zijn blij dat we ons partnership met Textkernel kunnen uitbouwen. CV-parsing, semantisch zoeken en Jobfeed voegen extra waarde toe aan de bestaande Carerix-omgeving. Het helpt onze klanten meer rendement te halen uit de eigen Carerix-database, nog beter inzicht te krijgen in kansen in de markt en nog sneller op klantvragen te kunnen reageren.”

Gerard Mulder, CCO Textkernel: “We zien het belang van Artificial Intelligence (AI) in recruitment steeds verder toenemen. Onze tooling, op basis van AI, Machine Learning en recentelijk ook Deep Learning, helpt recruiters en HR-professionals efficiënter te werken. Hierdoor blijft meer tijd over voor datgene waar recruiters goed in zijn: het gesprek aangaan met het talent. Carerix en Textkernel versterken elkaar op dat vlak. We zijn dan ook blij dat we de goede samenwerking voor langere tijd kunnen voortzetten.”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten