woensdag 4 september 2013

StatSoft introduceert STATISTICA versie 12
Apeldoorn /Hamburg, 4 september 2013 -  StatSoft introduceert STATISTICA versie 12. Actuele ontwikkelingen samengevat onder de term Big Data Analytics hebben bijgedragen aan de introductie van STATISTICA versie 12. Het verantwoord en kundig gebruik van grote hoeveelheden data, beter bekend onder de term datability, is hierbij als thema gekozen. Onderhuids zijn er in STATISTICA versie 12 vele verbeteringen doorgevoerd om het gebruikersgemak verder te vergroten.
Met de functionaliteit van Advanced Query Builder zijn zelfs business users in staat om complexe queries op eenvoudige wijze samen te stellen. Het aanvullende STATISTICA Reporting Tables combineert laagdrempelige visuele bediening met resultaten in presentatie-kwaliteit. Een logistisch regressie model kan nu met stepwise model building op interactieve wijze worden samengesteld.  De lay-out is geüpdatet en aangepast aan Microsoft Office 2010 Style Toolbars. Nieuwe zoekfuncties en grafieken (zoals het parallel coordinate plot) zijn toegevoegd.
Parallelle gegevensverwerking, in-memory processing en toepassing van Multi-core/Multi-threading technieken passen bij uitstek in een Big Data setting.
Voor Data Mining- en Enterprise gebruik is een volledig nieuwe, visuele gebruikersinterface ontwikkeld (Workspace). De bediening is hiermee sterk vereenvoudigd en de performance is, vooral bij grote datasets, verder verbeterd. De werkzaamheden van de data analist worden ondersteund  met de handige Data Health Check en Predictor Screening nodes. Met data preparatie kan nu veel tijdwinst worden behaald.
De integratie van business rules, prognosemodellen, modelmanagement, text mining, scoring en datavisualisatie in een open architectuur is ondergebracht in het STATISTICA Decisioning Platform®. Belangrijke noviteiten in versie 12 zijn de zeer flexibele Rules Builder alsook de Weight of Evidence methodiek.
Recent heeft Butler Analytics lovende beoordelingen toegekend aanSTATISTICA Enterprise.
Het invloedrijke Marketing Intelligence consultancy bureau Mayato heeft een omvangrijk Data Mining pakketselectie-traject uitgevoerd. Deze keer is gekozen voor een social media analytics scenario. STATISTICA kwam door de eenduidige, moderne visuele user interface en de uitgebreide functionaliteit ook in 2013 als winnaar uit het onderzoek.
Op 21 november 2013 organiseert StatSoft voor de 5e maal haar STATISTICASuccess Stories conferentie. Gebruikers zoals Procter & Gamble, Deutsche Solar en EOS presenteren hun datability case studies gebaseerd op STATISTICA projecten. Voor inschrijving zie: www.statsoft.de/success
***
StatSoft Benelux - Tel.: +31 6 2730 8787 - www.statsoft.nl
Over StatSoft StatSoft is met meer dan 1 miljoen STATISTICA gebruikers en 30 vestigingen wereldwijd een toonaagevende  leverancier van enterprise en desktop software voor Big Data Analytics, Predictive Analytics, Decisioning Management en Quality Improvement. Klantrelaties worden onderhouden in de industrie, het bedrijfsleven, de overheid en bij kennis-, wetenschap- en onderzoeksinstellingen.
Ruim 25 jaar brengt STATISTICA data tot leven. In vergelijkend onderzoek wordt al vele jaren de beste beoordelingen behaald. STATISTICA biedt een moderne gebruikersinterface, welhaast onbeperkte functionaliteit en uitgebreide data visualisatie mogelijkheden. Oplossingen van StatSoft stellen klanten in staat om een scherp inzicht te verkrijgen, keuzes te maken gebaseerd op feiten en de juiste plannen te ontwikkelen voor de toekomst. www.statsoft.nl

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Jakob Brons - tel: 055 366 3034, e-mail: statsoft@influx-pr.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten