maandag 30 september 2013

OpenText versterkt marktleiderpositie in Messaging Services markt


Davidson Consulting positioneert OpenText als topleverancier van faxserver- en hybride faxoplossingen

Hoofddorp, 30 september 2013 – OpenText, een wereldwijde marktleider op het gebied van Enterprise Information Management (EIM), maakt bekend als leider te worden genoemd in meerdere marktsegmenten in Computer-Based Fax Markets, 2012-2017. Dit recent verschenen rapport, gepubliceerd door hét analistenbureau voor de faxindustrie Davidson Consulting, noemt OpenText nummer één aanbieder in de categorieën Fax Server, Fax Over IP (FoIP) en Production Fax Server. Zo versterkt OpenText zijn leiderspositie opnieuw in de markt van messaging-diensten. Tegelijkertijd vergroot OpenText zijn aandeel in de snelgroeiende hybrid-faxing-markt die naar verwachting in 2017 in omvang zal verdubbelen1. Al eerder, in november 2012, is OpenText door hetzelfde analistenbureau uitgeroepen tot nummer één leverancier in Enterprise Fax Service.2 

“Ons meest recente rapport toont een aantal belangrijke factoren aan waarmee leveranciers van faxservicesoftware rekening moeten houden. Terwijl FoIP, productie faxen, multifunctionele randapparatuur (MFP's), unified messaging en draagbare faxen hoog op de ranglijst zullen blijven, voorspellen we dat het hybride faxen gaat domineren in de nabije toekomst”, aldus Peter Davidson, President bij Davidson Consulting. "Als algemeen leider in 2012 heeft OpenText een solide basis gelegd om ook in de hybride faxmarkt succesvol te zijn door steeds weer zijn leiderschapspositie te verzekeren in cruciale marktsegmenten.

Het hybride faxen, door Davidson Consulting uitgeroepen tot “het meest spannende segment in de computer-fax-markt op dit moment”3, combineert systemen van fax-servers en hosted fax services. Dit wordt steeds populairder aangezien steeds meer bedrijven overstappen naar een cloud-omgeving voor verhoging van efficiency en kosteneffectiviteit in hun faxcommunicatie. Bedrijven die in de cloud opereren kunnen profiteren van snellere implementatie van oplossingen die echte problemen oplossen en worden niet beperkt door een capaciteitslimiet van een lokaal draaiend systeem.

“We zijn ontzettend blij om opnieuw als leider in de faxmarkt te worden erkend door Davidson Consulting. Dit draagt bij aan ons doel om bedrijven te voorzien van de beste messaging-diensten die veelzijdig en toegankelijk zijn. We bieden onze klanten uitgebreide implementatieopties, sterke commerciële voordelen en zeer flexibele oplossingen die naadloos kunnen integreren in hun bedrijfsprocessen”, aldus Gary Weiss, senior vice president Cloud en Informatie-uitwisseling bij OpenText.  

“We zijn ons ervan bewust dat het hybride faxen een zeer belangrijke trend is. Dus om onze klanten de ultieme hybride oplossing aan te bieden, hebben we de kracht en integratiemogelijkheden van onze faxserver RightFax gecombineerd met de flexibiliteit en kostenefficiëntie van EasyLink, de cloud-gebaseerde faxservice van OpenText. Dit heeft geresulteerd in RightFax Connect”.

Voordelen van OpenText RightFax Connect:

·         Bespaart tijd en geld – IT-middelen die voorheen werden ingezet voor configuratie, probleemoplossing en telefoniebeheer zijn met RightFax fax server niet langer nodig en kunnen voor andere afdelingsbehoeften worden ingezet. RightFax Connect maakt bovendien de noodzaak van een telefooninfrastructuur overbodig evenals typische faxuitgaven zoals telefoonlijnen, faxplaten, gateways en onderhoudscontracten. Het resultaat– directe schaalbaarheid en snelle implementatie.

·         Houdt faxen veilig, afgeschermd en traceerbaar – RightFax Connect ondersteunt een aantal veilige communicatieprotocollen waaronder VPN, IPSec, TLS / SSL en HTTPS. Dit zorgt ervoor dat gegevens altijd en conform de wettelijke voorschriften worden beschermd, zowel in de wacht als tijdens de verzending.

·         Biedt controle over de content – Met een lokale faxserver hebben RightFax-klanten controle over hun gegevens en de locatie van de server waar de gegevens zich bevinden. Dit is heel belangrijk want volgens het data-soevereniteit-concept is informatie onderhevig aan de wetgeving van het land waar die fysiek is opgeslagen. Dit betreft wetgeving die bepaalt wie toegang tot de informatie mag hebben en wie de eigenaar is.

RightFax Connect is een belangrijk onderdeel van OpenText’s Information Exchange (IX) systeem. Deze biedt ’s werelds beste documenten- en berichtenuitwisseling, en notificatiediensten voor bedrijven variërend van de kleinste kantoren tot de grootste ondernemingen. OpenText Information Exchange maakt het mogelijk om zelfs de grootste bestanden snel, veilig en betrouwbaar te leveren in het formaat naar keuze, on-premise of in de cloud. Deze oplossingen in combinatie met OpenText ECM, BPM, CEM en Discovery dragen bij aan de OpenText Enterprise Information Management strategy. Deze helpt organisaties om hun informatiewaarde te maximaliseren en betere zakelijke keuzes te maken.

Download het Fax Market-rapport van Davidson Consulting
Een gratis exemplaar van Computer-Based Fax Markets, 2012-2017 van Davidson Consulting is hier te downloaden: www.opentext.com/faxserverreport.

Beschikbaarheid
OpenText RightFax, RightFax Connect and EasyLink Fax Services zijn beschikbaar via OpenText of via een van onze wereldwijde partners

Voor meer informatie over OpenText EIM:
·         Lees het blog van Mark Barrenechea, OpenText's CEO
·         Ga naar het OpenText EIM Resource Center, met de nieuwste klantvideo’s, whitepapers en meer
·         Registreer voor OpenText Enterprise World 2013 in Orlando, Florida, 17-21 november
·         Volg OpenText op Twitter @opentext en Facebook op http://www.facebook.com/opentext

1,3, 4 Davidson Consulting, "Computer-Based Fax Markets, 2012-2017," Peter Davidson and Deborah Peckham, July 2013, page 5.

2 Davidson Consulting, "Fax Services, 2012-2017," Peter Davidson and Deborah Peckham, November 2012.

OpenText International BV - Zuidtoren, Taurusavenue 15, 2132 LS Hoofddorp - T. +31 (0)23 5652333

Geen opmerkingen:

Een reactie posten