vrijdag 30 november 2012

Solipsis installeert nieuwe ICT-infrastructuur voor verdere groei Rik Holland


Brakel, 30 november 2012 – Vleeswarendistributeur Rik Holland heeft voor een update van zijn ICT-infrastructuur gekozen voor ICT-dienstverlener Solipsis. Het ERP-pakket FOOD/400 dat Rik Holland gebruikte is verouderd en wordt vervangen door Microsoft Dynamics NAV en SI Foodware. Om dit volledig geïntegreerde pakket goed te kunnen inzetten, wordt tevens de hardware – zoals pc’s en (virtuele) servers – vernieuwd. Daarnaast besloot Rik Holland het structureel beheer van de nieuwe omgeving uit handen te geven via het Remote Service Center van Solipsis. Met deze update is het groeiende Limburgse bedrijf goed voorbereid op de toekomst.

Rik Holland vertegenwoordigt vleeswarenproducten van buitenlandse fabrikanten op de Nederlandse markt. Het bedrijf heeft elf medewerkers in dienst, verdeeld over het magazijn en de verkoopafdeling in Weert en de administratie in Houten. Waar concurrenten in deze economisch slechtere tijden omvallen, ziet Rik Holland zijn omzet juist stijgen. André de Ket, administrateur bij Rik Holland: “Bij deze groei hoort natuurlijk ook een up-to-date ICT-infrastructuur. We hebben ervoor gekozen ons oude ERP-pakket te vervangen door Microsoft Dynamics NAV en SI Foodware. Maar hiervoor was wel nieuwe hardware nodig. Onze softwareleverancier Schouw Informatisering had al vaker samengewerkt met Solipsis en stelde dan ook voor dat we onze wensen en eisen eens met hen zouden bespreken. De prijs/kwaliteit-verhouding die Solipsis bood was erg aantrekkelijk en ook het contact was meteen goed.”

Solipsis leverde nieuwe pc’s en migreerde de bestaande server naar een nieuw geplaatste server in het kantoor in Houten. Deze server werd gevirtualiseerd met Microsoft Hyper-V, zodat Rik Holland servers heeft voor verschillende doeleinden: één voor Dynamics NAV, één voor documenten (zoals facturen en orders) en e-mail, en één voor het werken op afstand, bijvoorbeeld vanuit de vestiging in Weert. Verder zijn updates van Microsoft Office, antivirus-software en de firewall geïnstalleerd. Rik Holland besloot ook het structureel dagelijks beheer van de ICT-omgeving onder te brengen bij Solipsis. Het Remote Service Center controleert nu dagelijks onder andere de schijfbezetting, de processor- en geheugenbelasting en de automatische back-up.

Later dit jaar zal Schouw Informatisering het nieuwe ERP-pakket installeren. De Ket: “Dankzij de nieuwe hardware-infrastructuur zijn we daar nu goed op voorbereid. Proactiviteit vind ik een sterk punt van Solipsis. Onze contactpersoon heeft altijd onze doelstellingen in het achterhoofd gehouden en op basis daarvan kwam hij met goede ideeën. Met de groei van Rik Holland is dus goed rekening gehouden.”

Wim Buitenhuis, algemeen directeur van Solipsis: “Rik Holland timmert hard aan de weg. In de jaren na de oprichting in 1991 leverde het bedrijf uitsluitend aan kleine winkels, maar tegenwoordig mag Rik Holland onder andere groothandels als Makro en Sligro tot zijn klantenkring rekenen. Om de groei van deze organisatie te kunnen voortzetten, is ook een solide ICT-infrastructuur van groot belang. Ik ben ervan overtuigd dat Rik Holland met de nieuwe hardware de komende jaren goed vooruit kan. Als later dit jaar ook het ERP-pakket is geüpdatet, is het bedrijf helemaal klaar voor de toekomst.”

Over Solipsis
Al sinds 1990 is Solipsis actief binnen de ICT met een uitgebreid pakket van diensten en producten. Solipsis is gespecialiseerd in het beheren van computers en netwerken, het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en managementinformatiesystemen en in het ontwikkelen en onderhouden van oplossingen voor het digitaal beheren, distribueren, printen, presenteren en archiveren van documenten. De dienstverlening is ondergebracht in de drie businessunits Performance Management, Systeem en Netwerk Beheer en Enterprise Document Management. Solipsis werkt voor een gevarieerde kring van (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden. Solipsis is onderdeel van de Solipsis-groep, waartoe ook Holland House en IntraData behoren. Voor meer informatie: zie www.solipsis.nlwww.hollandhouse.com en www.intradata.nl.

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Gerline van Wijnen / Corrie Lalkens, telefoon: 055 3663034 of e-mail: solipsis@influx-pr.com  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten