donderdag 22 november 2012

Solipsis ontwikkelt QlikView-initiatieven voor sector Sociale Werkvoorziening


Brakel, 22 november 2012 – ICT-dienstverlener Solipsis timmert hard aan de weg op de markt van SW-bedrijven. Steeds meer sociale werkplaatsen kiezen voor het QlikView Business Discovery Platform om hun bedrijfsgegevens te analyseren en overzichtelijk te rapporteren. Solipsis rondde eerder dit jaar al een succesvolle implementatie van deze Business Intelligence-tool af bij SW-bedrijf Combiwerk. Ook Pantar Amsterdam en de Diamant-groep zijn inmiddels QlikView-klant bij Solipsis geworden. In nauwe samenwerking ontwikkelden Combiwerk en Solipsis een aantal sjablonen voor QlikView, specifiek gericht op de behoeftes binnen de Sociale Werkvoorziening. Deze sjablonen zijn tegen nultarief beschikbaar voor nieuwe SW-klanten van Solipsis. Daarnaast zijn er vergaande plannen voor samenwerking met BIS SW/RI – het ICT-overlegorgaan van aangesloten SW- en re-integratiebedrijven – zodat de leden gezamenlijk (andere) QlikView-applicaties kunnen financieren en ontwikkelen.

Martijn Boontje, hoofd ICT van Pantar, is enthousiast over het initiatief van Solipsis en Combiwerk om SW-specifieke QlikView-applicaties beschikbaar te stellen voor alle SW-bedrijven: “Op dit moment loopt er binnen onze organisatie een groot project: Pantar in Control. Hier hebben we een BI-tool, QlikView, bij nodig: om de targets te monitoren, te analyseren en te rapporteren.” Pantar schakelt Solipsis niet alleen in voor de installatie, maar ook voor de training en coaching van de medewerkers die nauw betrokken zijn bij de inrichting van QlikView.

De Diamant-groep – een SW-bedrijf in Tilburg dat ook onlangs voor Solipsis koos als implementatiepartner – bezocht al jaren de QlikView-seminars van Solipsis. “De positieve ervaringen van collega-organisatie Combiwerk trokken ons uiteindelijk over de streep om ook voor QlikView te kiezen”, zegt Eric Wijn, Hoofd Informatie & Automatisering bij de Diamant-groep. “Bovendien vonden we de mogelijkheid om QlikView te koppelen met Navision voor Compas en ADP erg aantrekkelijk.”

Wim Buitenhuis, algemeen directeur van Solipsis: “Eenduidig kunnen rapporteren over gegevens zoals arbeidsontwikkeling, de werkladder, verzuim en in- en doorstroom geeft organisaties binnen de Sociale Werkvoorziening meer grip. We willen graag meer SW-bedrijven de voordelen van QlikView laten zien. Daarom stellen we niet alleen de Combiwerk-sjablonen beschikbaar, maar gaan we ook op andere terreinen de krachten bundelen. Met BIS SW/RI zijn we momenteel in gesprek over een intensieve samenwerking, zodat aangesloten SW- en re-integratiebedrijven QlikView-applicaties gezamenlijk kunnen financieren en ontwerpen. Solipsis verzorgt vervolgens de uitrol bij ieder specifiek bedrijf.”

Over Solipsis
Al sinds 1990 is Solipsis actief binnen de ICT met een uitgebreid pakket van diensten en producten. Solipsis is gespecialiseerd in het beheren van computers en netwerken, het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en managementinformatiesystemen en in het ontwikkelen en onderhouden van oplossingen voor het digitaal beheren, distribueren, printen, presenteren en archiveren van documenten. De dienstverlening is ondergebracht in de drie businessunits Performance Management, Systeem en Netwerk Beheer en Enterprise Document Management. Solipsis werkt voor een gevarieerde kring van (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden. Solipsis is onderdeel van de Solipsis-groep, waartoe ook Holland House en IntraData behoren. Voor meer informatie: zie www.solipsis.nlwww.hollandhouse.com en www.intradata.nl.

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Gerline van Wijnen / Corrie Lalkens, telefoon: 055 3663034 of e-mail: solipsis@influx-pr.com 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten