vrijdag 14 december 2012

Expo Business Parc bereikt hoogste punt (Odin-Groep)


Hengelo, 14 december 2012 – Dagelijks zagen voorbijgangers op de A1 de kantoortoren ‘groeien’. De eerste van een serie uiterst duurzame  bedrijfsgebouwen langs de snelweg bij Hengelo. Ze vormen het Expo Business Parc; een erg duurzaam en groen bedrijventerrein met uitstekende faciliteiten. Op 14 december werd het hoogste punt bereikt van het hoofdgebouw en al in juni 2013 neemt de Odin Groep - als opdrachtgever en eerste huurder - het hoofdgebouw en het ‘oude beursgebouw’ in gebruik.

Het kantoorpand, vlak naast het voormalige Expocenter Hengelo, is opgebouwd uit 13 etages en telt in totaal 8.500 m2 kantoorruimte. Het vroegere beurscomplex is volledig gerenoveerd en wordt ingericht als datacenter. Eigenaar van de Odin Groep en het Expo Business Parc Hans Lesscher ziet enorme mogelijkheden voor eventuele huurders: “Het Expo Business Parc biedt hoogwaardige en duurzame bedrijfshuisvesting waarin ondernemers én hun medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen. Het plan voorziet in de mogelijkheid om in een later stadium extra kantoor en/of bedrijfspanden en een voorzieningencluster te bouwen met functies als sport, horeca, congres, etc. We bieden bedrijven de mogelijkheid hierin mee te liften. In totaal gaat het straks om meer dan 6.000 m2 bedrijfsoppervlak die we te huur aanbieden via de makelaars DTZ Zadelhoff en Ten Hag Groep. Die oppervlakte kan nog oplopen in fase 3 waarin we ook het laatste deel van het terrein invullen.” De bedrijven van Lesscher zijn nu nog gevestigd op meerdere locaties in het Hengelo. Vanaf juni 2013 verhuizen ze naar het Expo Business Parc. Gelijk met de realisatie van het hoofdgebouw en de inrichting van het datacenter wordt een deel van het oude beursgebouw ingericht als een logistiek centrum.

Groen in alle opzichten
Het plan onderscheidt zich door een uitgesproken parkachtige opzet, met opvallend veel aandacht voor het milieu. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen en energiezuinige verlichting en installaties. Materialen worden zorgvuldig geselecteerd, water wordt gerecycled en bij de inrichting van het terrein wordt optimaal rekening gehouden met flora en fauna. De getroffen maatregelen hebben er al toe geleid dat de eerste te bouwen kantoortoren volgens de gezaghebbende beoordelingsmethode Breeam voldoet aan de kwalificatie ‘Excellent’. Dit hoge duurzaamheidniveau wordt in het hele verdere plan nagestreefd. Het ultieme doel is te komen tot een CO2-neutrale exploitatie.

Voordelen voor huurders
De te verhuren bedrijfsruimte is nog vrij invulbaar rondom de kern van het gebouw. Elke huurder praat en beslist zelf mee over indeling en inrichting van de bedrijfsruimte. En zo zijn er nog veel meer voordelen te benoemen voor het huren van bedrijfsruimte op Expo Business Parc Hengelo:
 
·         Erg prettig werken in de kantoorruime doordat de bouw, qua geluid-, licht- en luchtbehandeling, volledig gericht is op gezondheid en welzijn van bezoekers en medewerkers
·         Uitstekende bereikbaarheid en parkeergelegenheid door ligging aan de A1
·         Prachtige groene en veilige omgeving met laadpunten voor elektrische vervoersmiddelen
·         BREEAM Excellent certificatie en daarmee voldoet ook u aan een vergaande vorm van duurzaam ondernemen
·         Koppeling aan het moderne, energiezuinige datacenter met highspeed datamogelijkheden
·         Centrale receptie, vergader- en trainingsruimten met eigen horecavoorziening
·         Het prachtige uitzicht door de hoge ligging en de vele etages in de gebouwen
·         Concrete plannen voor aanbouw van een congrescentrum met restaurant en/of een sportaccommodatie

Over de Odin Groep
De Odin Groep (www.odin-groep.nl) is een veelzijdige en dynamische ICT-organisatie. De bedrijven die tot de groep behoren, hebben elk hun eigen expertise en werkterrein. De Odin Groep vormt voor deze bedrijven de solide basis om te excelleren en elkaar te versterken. Inmiddels werken er 310 mensen. Tot de Odin Groep behoren de bedrijven Lesscher IT, Previder, Heutink ICT, Van Dijk ICT, Station to Station en ICT Primair.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten