maandag 3 december 2012

Odin Groep neemt Station to Station over van KPN

Hengelo, 3 december 2012 De Odin Groep, de holding van onder andere de onderwijsleveranciers Heutink ICT, Van Dijk ICT en ICT Primair, neemt het bedrijf Station to Station, gevestigd in Woerden en Groningen, over van KPN. Hiermee verstevigt de Odin Groep haar positie als toonaangevende ICT-leverancier voor het primair onderwijs in Nederland. KPN heeft zorgvuldig gezocht naar de juiste overnamekandidaat, omdat zij het algemene belang ziet van het onderwijs in Nederland, het belang van deze markt voor het KPN-portfolio en natuurlijk voor de mensen die werken bij Station to Station. De Odin Groep neemt alle activiteiten en alle 61 personeelsleden over. Tussen de Odin Groep en KPN is een strategische samenwerking voor de toekomst afgesproken.

Station to Station is een ICT-specialist voor het primair onderwijs. Het bedrijf ondersteunt meer dan 800 basisscholen met ICT-infrastructuren, IT-producten en technische en onderwijsinhoudelijke begeleiding. Voor KPN staat de verkoop van de activiteiten in het teken van een focus op kernactiviteiten. KPN focust zich in het primair onderwijs op het standaard KPN-portfolio en kan dit aanvullen met onderwijs specifieke oplossingen van partners. Vanuit dat oogpunt is ook tussen de Odin Groep en KPN een strategische samenwerking voor de toekomst afgesproken.

KPN heeft in de Odin Groep een partij gevonden die, doordat zij met meerdere bedrijven actief is in de onderwijsmarkt, flinke ervaring en kennis heeft van die onderwijsmarkt.

De Odin Groep neemt Station tot Station in zijn geheel over en zal het bedrijf met al zijn activiteiten onder dezelfde naam en met dezelfde mensen voortzetten. Daarnaast zal synergie en samenwerking worden gezocht met de andere bedrijven binnen de Odin Groep. “We merken dat scholen in deze tijden creatief om moeten gaan met hun budget”, aldus algemeen directeur Hans Lesscher van de Odin Groep. “Doordat wij nu meer scholen bedienen, zijn we nog beter in staat onze specialistische onderwijsproducten, -oplossingen en -diensten tegen concurrerende prijzen aan te bieden. En bovendien ook om mooie nieuwe ontwikkelingen te starten. Daar zitten scholen in deze tijden van krimpende budgetten en dalende leerlingaantallen echt op te wachten”, aldus Hans Lesscher. Voor Station to Station betekent de beweging meer mogelijkheden voor synergie (slagkracht en innovatie) met de Odin Groep en haar dochterondernemingen.

Over de Odin Groep
De Odin Groep is een veelzijdige en dynamische ICT-organisatie gevestigd in Oost-Nederland met ruim 250 werknemers. De bedrijven die tot de groep behoren hebben elk hun eigen expertise en werkterrein. Voor hen vormt de Odin Groep de solide basis om te excelleren en om elkaar te versterken. De Odin Groep biedt een brede backoffice ondersteuning waardoor deze bedrijven in staat zijn zich te focussen op hun specialismen. Ze kunnen zich concentreren op hun eigen succes én dat van hun klanten. Tot de Odin Groep behoren de volgende bedrijven:

·         Lesscher IT - Specialist in kantoorautomatisering, IT-infrastructuren, managed services en databeveiliging. Lesscher IT is actief in Oost-, Midden- en Noord-Nederland. Meer info op www.lesscher.nl
·         Previder - Previder is een datacenter- en cloudspecialist met het grootste carrier neutrale datacenter buiten de Randstad. Actief in heel Nederland. Meer info op www.previder.nl
·         Web2work – Specialist in ontwikkeling en implementatie van webbased software. Meer info op www.web2work.nl
·         Heutink ICT - Marktleider in unieke ICT-concepten en -toepassingen voor het Primair Onderwijs. Actief in heel Nederland. Meer info op www.heutink-ict.nl.  
·         Van Dijk ICT - Dé specialist in ICT voor het voortgezet- en beroepsonderwijs. Actief in heel Nederland. Meer info op www.vandijk-ict.nl 
·         ICT Primair - ICT specialist in het Primair Onderwijs in Zuid-Nederland. Meer info op www.ictprimair.nl

Voor redactionele informatie:
Odin Groep, Martijn Nijhuis, tel: 074 – 240 46 00, e-mail: m.nijhuis@odin-groep.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten