vrijdag 25 januari 2013

Danske Bank heeft STATISTICA geïmplementeerd voor risicomanagement



Apeldoorn /Hamburg, 25 januari 2013 – Danske Bank; de grootste bank in Denemarken en één van de grootste financiële dienstverleners in Noord-Europa heeft STATISTICA geïmplementeerd om haar operationele risico’s te beheersen en de bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Het STATISTICA Decisioning Platform® van StatSoft is in productie genomen ten behoeve van risico modellering, real-time scoring en reporting. Het biedt ondersteuning aan diverse business lines en een groot aantal Europese vestigingen. De bouw, evaluatie en implementatie van risico modellen zal worden versneld zodat Danske Bank haar klantgerichtheid nog verder kan verbeteren.

“Samen met de experts van Danske Bank zijn we erin geslaagd een ongekend snel, real-time risk scoring systeem te installeren dat flexibel is ten aanzien van model recalibratie, accuraat is ten aanzien van risico voorspelling en bovenal goed is toegerust om met de huidige big data uitdagingen om te gaan”, aldus George Butler, StatSoft Vice President Platform Development. “De uiteindelijke invulling is echt state-of-the-art, ingebed in een geavanceerde IT-omgeving.”

Toen Danske Bank besloot haar IT-systemen voor risicobeheer en scoring te upgraden, deed zich de gelegenheid voor om het ‘oudere’ risk management for banking systeem te vervangen door een werkelijk transparante en open oplossing. Na een zorgvuldige evaluatie werd het STATISTICA Decisioning Platform gekozen. StatSoft heeft zorg gedragen voor de implementatie, opleiding en aanvullende diensten. Danske Bank was met name onder de indruk van de flexibiliteit en de IT-vriendelijkheid van de StatSoft oplossing.

“We zijn zeer te spreken over de inspanningen die StatSoft heeft verricht om onze wensen en behoeften te begrijpen. De voorgestelde oplossing was eenvoudig te implementeren en is binnen tijd en binnen het budget opgeleverd. StatSoft is zeer alert op wijzigingen in de functionaliteit, het StatSoft personeel is professioneel en vriendelijk en de oplossing die in productie is genomen voldoet volledig aan de verwachtingen”, zegt Jens Chr. Ipsen, Danske Bank Vice President en Development Manager Risk Management Systems.
StatSoft heeft een focus op het leveren van een leading edge analytics software platform dat niet alleen een top performer is maar ook een ‘goede buur’, daarbij verwijzend naar de bestaande IT-omgeving. Dit is van cruciaal belang voor het realiseren van toegevoegde waarde op zowel de korte- als de lange(re) termijn.
***
StatSoft BeNeLux – Tel.: +31 6 2730 8787 – www.statsoft.nl


Over Danske Bank
De Danske Bank Group, met het hoofdkantoor in Kopenhagen, is de grootste bank in Denemarken en één van de toonaangevende financiële ondernemingen in Noord-Europa. Danske Bank biedt een totaalpakket van financiële diensten met een nadruk op retail banking. De drie Business Units te weten Personal Banking, Business Banking en Corporates & Institutions zijn verspreid over alle geografische markten van de groep.

Over StatSoft
StatSoft is met meer dan 1 miljoen STATISTICA gebruikers en 30 vestigingen een wereldwijde leverancier van enterprise en desktop software voor big data analyse, predictive analytics, decisioning management en quality improvement. Sinds 1984 worden klantrelaties onderhouden in de industrie, het bedrijfsleven, de overheid en bij kennis-, wetenschap- en onderzoeksinstellingen. STATISTICA Enterprise is de platformoplossing voor bedrijfsbrede implementatie van geïntegreerde analytische toepassingen. Al vele jaren behaalt STATISTICA in ieder vergelijkend onderzoek de beste beoordelingen. STATISTICA biedt een moderne gebruikersinterface, welhaast onbeperkte functionaliteit en uitgebreide data visualisatie mogelijkheden.
In de publicatie Forrester Wave; Big Data Predictive Analytics Solutions, Q1 2013 is STATISTICA beoordeeld als een strong performer met een opvallende score op het vlak van architectuur, openheid, schaalbaarheid en algoritme ondersteuning: www.statsoft.nl

Voor redactionele informatie:
Influx PR – Jakob Brons - tel: 055 366 3034, e-mail:
statsoft@influx-pr.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten