donderdag 31 januari 2013

Trotse winnaars tweede editie verkiezing DCM Awards

Markt voor Document- en Content Management laat zich van zijn beste kant zien op DCM gala

EGMOND AAN ZEE – 31 januari 2013 – Tijdens het Awards Dinner in ****Hotel & Congrescentrum Zuiderduin zijn de trotse winnaars van de tweede editie van de DCM Awards bekendgemaakt. Voor een goedgevulde zaal met ruim 160 aanwezigen konden de Gemeente Zaanstad BMConsultants), TiP Personeelsdiensten/Maintec (Intradata), Achmea Pensioen & Leven (Cendris) en Avéro Achmea (DM Interface) hun welverdiende plaquettes in ontvangst nemen. De organisatie, die weer in handen was van DocumentWereld en TAPAS, Tekstschrijven als Passie, met event sponsor Strategy Partners, kon uiterst tevreden terugkijken op het evenement.

Opnieuw was er veel belangstelling voor deze verkiezing van de beste toepassingen binnen het vakgebied van Document- en Content Management (DCM). Mede-organisator John de Waard van TAPAS: ‘Het is tekenend dat in deze tijd waarin iedereen elkaar toch wat aankijkt en afwachtend lijkt, juist in deze markt nog altijd groei te zien is. De 15 genomineerde toepassingen laten echter direct zien waarom die belangstelling zo groot en waarom er groei mogelijk is. Het geeft een goed beeld van de mogelijkheden om met digitaliseringstechnologie en anders durven denken over informatie en informatiebeheer grote stappen voorwaarts te maken als organisatie. Ik ben er trots op dat we erin zijn geslaagd die toepassingen voor het voetlicht te brengen en de ‘buitenwereld’ op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen in deze dynamische markt.’

Vijftien genomineerden

Voor de toekenning van de DCM Awards heeft de organisatie de 15 beschrijvingen online gezet op documentwereld.nl en konden de lezers/bezoekers van de site hun stem uitbrengen gedurende twee weken. Sander de Wolf, uitgever van DocumentWereld: ‘In die relatief korte tijd zijn 5183 stemmen uitgebracht door 3128 stemmers. De stemmers hebben gemiddeld dus meerdere artikelen gelezen en beoordeeld. Alle artikelen zijn overigens massaal gelezen: in totaal maar liefst ruim 14.000 keer in deze nog korte tijd. En ze blijven natuurlijk online staan, dus wie het heeft gemist kan alsnog de praktijkcases lezen en daar vernemen hoe je optimaal gebruikmaakt van de technologie waar John het over had. Bij elk verhaal is dit jaar ook nog eens een ‘video pitch’ van de klant gevoegd. Erg leuk om te doen en om te zien hoe enthousiast de mensen zijn over hun nominatie en hun toepassing.’

Niet alleen de bezoekers van de site konden hun oordeel vellen, ook een achtkoppige jury beoordeelde alle verhalen op basis van een tiental criteria als ROI, innovativiteit, kwaliteit, complexiteit, reproduceerbaarheid enz. Daaruit kwam een puntenaantal naar voren dat werd aangevuld met de stemmen van de lezers volgens een kiesdelersysteem. Het totaal aantal punten bepaalde de winnaars in de vier categorieën.

De winnaars

Categorie Capturing & (Intelligent) Recognition:
Gemeente Zaanstad – BMConsultants
Een toepassing over hoe je met de Digitale Postkamer je hele organisatie op het pad naar plaats- en tijdonafhankelijk werken kunt zetten. Alle inkomende document, digitaal of op papier, worden volgens dezelfde wetten en regels (geautomatiseerd) verwerkt en via het DMS in de organisatie gebracht. Een koppeling met het zaaksysteem en de individuele e-mailboxen maakt het systeem compleet.

Categorie Access & Security:
TiP Personeelsdiensten/Maintec – Intradata
Flexibiliteit en snel handelen zijn de belangrijkste kenmerken in de uitzendmarkt. TiP Personeelsdiensten heeft, met Maintec, in deze toepassing aangetoond hoe je door digitalisering, vertrouwelijke digitale toegang én de digitale handtekening enorme efficiencyslagen kunt maken in het administratief afhandelen van de inzet van flexwerkers. Een toepassing met grote potentie.

Categorie ECM/Case Management:
Achmea Pensioen & Leven – Cendris
Achmea P&L heeft met partner Cendris een ‘gesloten systeem’ opgezet om de afkoop en eventuele afhandeling van de zogenaamde ‘kleine pensioenen’ op voor de klant zo gunstig en efficiënt mogelijke wijze te laten verlopen. Een volledig gecontroleerd casehandling-systeem ligt daarbij aan de basis, inclusief intensieve voortgangscontrole en gebruik van de nieuwste interactieve technologie en smartphones.

Categorie Document Output & Creatie:
Avéro Achmea – DM Interface
Het jaarlijkse stressmoment om alle verzekerden hun zorgpolis op tijd en volledig te laten ontvangen heeft bij Avéro Achmea een geheel nieuwe dimensie gekregen door de inzet van de interactieve, digitale iPDF. Al bij de eerste keer is een flink percentage van de verzekerden akkoord gegaan met de toezendig van deze nieuwe vorm van persoonlijke polisoverzichten en tot volle tevredenheid. Het geeft bovendien gelegenheid tot meer en intensievere klantcontacten.
Alle klantverhalen van de genomineerden staan nog te lezen op documentwereld.nl. Tevens zijn daar een foto-en videoverslag van het Awards Dinner te zien.

DocumentWereld Magazine
Tijdens het DCM Awards Dinner is de eerste uitgave van DocumentWereld Magazine aan het grote publiek getoond. Deze eerste editie stond geheel in het teken van, hoe kan het anders, de verkiezing van de DCM Awards. DocumentWereld Magazine is een multimediale uitgave en is niet alleen als ‘traditionele’ fysieke uitgave, maar ook als bladerbare pdf te lezen op de computer en op de tablet PC. Het is daarmee direct de grootste uitgave op het gebied van document-, logistiek- en informatie-management in Nederland. De eerste editie is te zien, te lezen of op te vragen op documentwereld.nl.

Voor foto´s en/of andere achtergrondinformatie: Influx-PR: Jakob Brons, Gerline van Wijnen: DCMawards@influx-pr.com, 055 366 3034.
TAPAS, Tekstschrijven als Passie: John de Waard, john@tekstschrijvenalspassie.nl, 06 54 343 156.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten