woensdag 11 november 2015

Gemeente Leeuwarden wint met Split~Vision’s SinglePoint-for-All de Computable Award voor Partnerproject van het jaar

Eindhoven, 11 november 2015 - De Computable Award ‘Partnerproject van het jaar' is dit jaar uitgereikt aan Split~Vision, de gemeente Leeuwarden en partners. Om in aanmerking te komen voor de award moeten in een project minimaal drie partijen succesvol hebben samengewerkt. Split~Vision werkt bij de gemeente Leeuwarden samen met de IT-partners IT-eye, Enable-U, ITcube, Ilionx en Microsoft. De medewerkers van gemeente Leeuwarden en omliggende gemeentes worden door Split~Vision voorzien van SinglePoint-for-All.
De redactie van Computable had tien partnerprojecten genomineerd voor de Computable Awards 2015. De selectie is tot stand gekomen op basis van eerdere voordrachten voor de awards, praktijkverhalen op Computable.nl en ontvangen persberichten. "Uit al deze informatie is een long list met zestig kanshebbers gemaakt. In overleg heeft de redactie de lijst teruggebracht tot tien nominaties." In combinatie met de grote hoeveelheid stemmen kon ook de jury niet om dit bijzondere partnerproject heen en verkoos tijdens het award diner in de Jaarbeurs te Utrecht SinglePoint-for-All tot beste partnerproject van het jaar.
Klaas van der Heijden, directeur Split~Vision, stelt dat de award voor alle partijen een geweldige erkenning is. "Het is de enige redactionele prijs die tijdens de gala-avond is uitgereikt. De markt mag door middel van een poll bij de redactie van Computable aangeven wie er zou moeten winnen. Dat juist dit project heeft gewonnen, toont aan dat wij bij de gemeente Leeuwarden een vooruitstrevend project op een juiste wijze hebben geïmplementeerd."
Effectief digitaal samenwerken 
De gemeente Leeuwarden vindt effectief digitaal (samen)werken steeds belangrijker. Zowel met externe partijen - ondernemers, organisaties, inwoners en andere overheden - als binnen de eigen organisatie. De gemeente wil de mogelijkheden van digitalisering beter benutten, zoals zaakgericht werken, digitaal samenwerken, digitalisering post, integraal zoeken en vinden en digitaal projectmatig werken.


Livegang van het SinglePoint-for-All platform 
Gemeente Leeuwarden zocht een partij die niet alleen kijkt naar het implementeren van de software, maar ook met de gemeente meedenkt, meekijkt en meewerkt. Na een aanbestedingsperiode, inclusief proof of concept, koos de gemeente in januari 2015 voor Split~Vision. In oktober 2015 al behaalde Split~Vision bij de gemeente Leeuwarden een bijzondere mijlpaal; de livegang van het SinglePoint-for-All platform en digitaal werken met Microsoft SharePoint en ProjectServer en Lync. Binnen 9 maanden en binnen budget, realiseert Split~Vision digitaal werken. De samenwerking tussen de verschillende partners was bijzonder prettig en wordt de komende periode verder verstevigd. De Waddeneilanden, ambtelijke fusie DDFK worden aangesloten op de infrastructuur van de gemeente Leeuwarden, dat als SSC dient. "Ook hier zullen de partners intensief samenwerken om de ambitie van de gemeente te realiseren", aldus Klaas van der Heijden.
In de komende vier jaar voorziet Split~Vision 2750 medewerkers, in meerdere samenwerkende gemeenten, van een digitaal platform door de levering, inrichting, doorontwikkeling en het beheer van SinglePoint-for-All.

Gemeente Leeuwarden fungeert als SSC en centraal platform voor omliggende gemeenten. Leeuwarden faciliteert het samenwerken, uitwisselen van kennis en informatie rondom de processen. De rode draad door het traject zijn dertien hoofdfunctionaliteiten. De gemeente wil deze realiseren door een meer gestructureerde en digitale manier van werken. Eén toegang tot alle mogelijkheden van digitaal werken, eenduidig, eenvoudig en overzichtelijkheid in het gebruik, staan centraal. Om de samenwerking tussen de gemeenten te realiseren werkt Split~Vision met IT-partners, waaronder IT-eye, Enable-U, ITcube, Ilionx en Microsoft.
"Dit resultaat werd door Split~Vision gerealiseerd in samenwerking met de gemeenten en IT-partners. Deze partners vullen elkaar enorm goed aan in dit traject", stelt de jury van de Computable Award.
Nadere informatie over SinglePoint-for-All en I-Controler is te vinden opwww.splitvision.nl of aan te vragen via info@splitvision.nl.
Over Split~Vision 
Split~Vision is een Nederlandse adviesorganisatie en softwareontwikkelaar uit Eindhoven, gespecialiseerd in proces- en informatiemanagement. Daarbij ligt de focus op het kunnen aanbrengen van structuur in een organisatie. In de overgang naar volledige digitale klant- en zaakgerichte dienstverlening staan de verbindingen tussen ICT, bedrijfsvoering en informatie centraal. Tijd-, en plaats onafhankelijk kunnen werken in een geïntegreerde klant, project, zaak, DMS, object omgeving, dat is wat we willen. De beheerlast die daarbij komt kijken is veelal te hoog. Deze uitdaging is Split~Vision aangegaan, niet vanuit de techniek maar vanuit de bedrijfsvoering. En met succes! Door een unieke en krachtige visie op klant, organisatie en bedrijfsvoering en de realisatie van haar integrale visie met slimme geïntegreerde functionaliteiten zijn wij in staat om informatieverwerking en informatiemanagement voor organisatie en mensen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Met een grote klantenkring in de overheid heeft Split~Vision veel kennis en ervaring in de integratie van informatie, processen en procedures in de overheid.
I-Controler is een door Split~Vision zelf ontwikkelde informatie- en procesmanagement en architectuurtool voor centraal beheer van de bedrijfsvoering, informatie en ICT en is inmiddels al door veel overheidsinstellingen met succes geïmplementeerd.
SinglePoint-For-All, de all-in-one SharePoint oplossing. SinglePoint-for-All biedt organisaties een integraal samenwerkingsplatform op basis van doelgroep specifieke portalen voor o.a. zaak, document, project, klant, object, DMS, RMA en meer.

Voor redactionele informatie:  
Influx PR - Jakob Brons - E: jakob@influx-pr.com / Tel.: 055 366 3034

Geen opmerkingen:

Een reactie posten