maandag 16 november 2015

Odin 2015 Global SMB Cloud Insights™ Report: opkomende markten profiteren van toenemende vraag naar clouddiensten



Apeldoorn/Londen - 16 november 2015 - De vraag naar kosteneffectieve IT-oplossingen, in combinatie met een verbeterde infrastructuur en de beschikbaarheid van breedband, biedt opkomende markten de grootste groeimogelijkheden op het gebied van clouddiensten. Dit komt voort uit onderzoek door Odin uitgevoerd, dat heeft aangetoond dat de markt voor clouddiensten voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB) in opkomende regio's naar verwachting zal toenemen met een samengestelde jaarlijkse groei van bijna 30 procent per jaar
De uitkomsten maken deel uit van het Odin 2015 Global SMB Cloud InsightsTM rapport dat kritische trends in de cloud identificeert en hun impact beoordeelt op kleine en middelgrote bedrijven; op een wereldwijde schaal en in een verscheidenheid van regio's. De uitkomsten toonden aan dat de markt voor MKB-clouddiensten wereldwijd wordt gewaardeerd op $ 98,7 miljard en naar verwachting jaarlijks met 17 procent zal toenemen tot $ 158 miljard in 2018.
Het rapport geeft inzicht in de verwachte groeipatronen binnen de markt van MKB-clouddiensten. Voor Afrika beneden de Sahara wordt de grootste jaarlijkse groei van 28,8 procent verwacht ofwel in waarde van $ 2,3 miljard naar $ 5 miljard. Latijns-Amerika en het Caribisch gebied volgen op 23,5 procent, vóór Oost-Azië, Zuid-Azië en de regio Stille Oceaan; allemaal met een verwachte jaarlijkse groei van 21 procent. Noord-Amerika zal - met een verwachte groei van 21,1 procent de komende drie jaar tot $ 51.8 miljard - de grootste marktwaarde behalen. De Europese en Centraal-Aziatische markt wordt gewaardeerd op $ 26,2 miljard en zal naar verwachting jaarlijks 17,8 procent groeien naar $ 42,9 miljard in 2018.
Jacek Murawski, general manager EMEA en vice president van Odin, stelt dat de schaalbaarheid en flexibiliteit van cloud bij uitstek in staat is om nieuwe internationale markten te ondersteunen. Het ontbreken van een bestaande IT-infrastructuur betekent dat deze markten in staat zijn om de traditionele problemen, geassocieerd met dure investeringen, te omzeilen en in plaats daarvan de voordelen van zowel software-as-a-service (SaaS) als Infrastructuur-as-a-Service (IaaS) diensten kunnen benutten, die ook in het rapport worden genoemd.
"Groei en beschikbaarheid van clouddiensten zullen een centrale rol in de herstructurering van het wereldwijde IT-landschap spelen. Kenmerkend is dat de grootste uitdaging die gevestigde markten hebben als het gaat om adoptie van de cloud, is gericht op de migratie van de oude fysieke systemen. Bedrijven, met name het midden- en kleinbedrijf, zijn terughoudend geweest in het vervangen van hun bestaande infrastructuur. De nadruk lag daarbij op bezorgdheid betreffende veiligheid en verlies van controle over waar de data wordt opgeslagen", zei Murawski.
"Voor opkomende markten, die niet belast zijn door legacy IT-infrastructuren, betekent het dat ze ideaal zijn gepositioneerd om snel de stap naar een meer volwassen markt te maken als het gaat om het omarmen van nieuwe technologieën. Ze hebben niet de traditionele kosten die gepaard gaan met budgetten voor investeringsuitgaven. Historisch hebben we dit patroon vooral gezien voor mobiele communicatie en mobiele zakelijke toepassingen. Cloud biedt op dezelfde manier een kans voor bedrijven met een vooruitziende blik om een leidersposities te bereiken", aldus Murawski.
Murawski stelt ook: "Cloud lijkt duidelijke geschikt te zijn want het kan helpen barrières voor dure technologie te slechten en mogelijkheden te bieden voor nieuwe diensten en producten. Een belangrijke doelstelling van de cloud is om eigenaren van kleine bedrijven, nieuwe ondernemers, non-profit organisaties en de academische wereld aan te moedigen om samen te werken en kennis te delen. Naarmate meer en meer organisaties clouddiensten in verschillende wereldregio's omarmen, verwachten we dat deze cijfers blijven stijgen." 
Het Odin 2015 Global SMB Cloud InsightsTM rapport laat ook zien dat IaaS het grootste marktaandeel wereldwijd opeist tot op heden: goed voor $ 37,8 miljard. Dit cijfer zal naar verwachting stijgen tot $ 56,2 miljard te in 2018. Daarbij zijn de opkomende markten ideaal gepositioneerd om de voordelen te benutten van het hebben van een beperkte legacy IT-infrastructuur.
Zakelijke toepassingen ofwel SaaS zullen naar verwachting in de komende drie jaar de hoogste jaarlijkse groeicijfers laten zien; een groei van 25,9 procent.
Meer informatie - voor het volledige rapport klik hier.

Odin SMB Cloud InsightsTM heeft rapporten voor 15 landen, waaronder de Verenigde Staten, Brazilië, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Nederland, Italië, Polen, Turkije, India, China, Japan, Australië, Singapore, Indonesië, Zuid-Afrika en Rusland. Alle recente SMB Cloud InsightsTM rapporten zijn te downloaden via:http://www.odin.com/resources/smb-cloud-usage/smb-reports/
Over Odin
Odin levert de software die de mogelijkheden van het cloud-ecosysteem ten volle benut; van kleine en lokale hosters tot een aantal van 's werelds grootste telecommunicatiebedrijven. Door de samenwerking met Odin krijgen serviceproviders toegang tot branche-expertise, een overzicht van de meest gevraagde cloudapplicaties en de meest uitgebreide selectie van software inclusief web-server management, servervirtualisatie, geautomatiseerde provisioning en facturering. Met kantoren in 15 landen ondersteunt Odin (onderdeel van Parallels) meer dan 10.000 serviceproviders bij het leveren van applicaties en clouddiensten aan meer dan 10 miljoen bedrijven in het MKB. Voor meer informatie: www.odin.com, volg ons op Twitter of like ons op Facebook.

Voor redactionele informatie of het uitgebreide rapport:
Influx PR, Jakob Brons, telefoon: 055-3663034, e-mail: odin@influx-pr.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten