vrijdag 22 april 2016

Krachtenbundeling Carerix en Sollicity werpt vruchten af

                    
Universiteit Utrecht eerste universiteit in Nederland die gebruikmaakt van geïntegreerd softwareplatform voor inhuren extern personeel & recruitment
Delft/Nijmegen, 22 april 2016 -  Sollicity, leverancier van HR-applicaties op het gebied van arbeidsmarktinfrastructuur heeft een koppeling gerealiseerd met het Carerix-platform om voor Universiteiten in Nederland één geïntegreerde workflow aan te kunnen bieden voor recruitment, het inhuren van extern personeel en HR. De Universiteit Utrecht maakt als eerste gebruik van deze krachtige, geïntegreerde oplossing van Carerix en Sollicity om extern te kunnen werven, conform het beleid en de regelgeving van de eigen organisatie. Ander pluspunt is een flinke verlaging van de administratieve lasten doordat een aantal administratieve schijven verdwijnt.
Sollicity brengt alle diensten op het gebied van arbeidsmarktinfrastructuur onder in een management systeem, binnen een veilige omgeving en vanuit het belang van de medewerkers. "Sollicity richt zich voornamelijk op grote organisaties van meer dan 1.000 man, zoals overheden en onderwijsinstellingen", aldus Dirk Goossens, directeur bij Sollicity. "Universiteiten zijn prettig om mee samen te werken. Ze zijn innovatief en studenten zijn volop bezig met hun carrière. Kortom veel laaghangend fruit voor de toekomstige arbeidsmarkt die we kunnen bedienen met dit platform."
Met één druk op de knop 
Het partnership met Carerix is tot stand gekomen toen de Universiteit Utrecht in juni 2014 de wens uitte om het inhuren van extern personeel goedkoper en effectiever te maken, maar wel conform de interne beleidsregels, wetgeving en afspraken met bestaande leveranciers. Zou elk van de 8.000 medewerkers van Universiteit Utrecht zelfstandig en zonder controle vooraf extern klussen kunnen plaatsen? Goossens: "Samen met Carerix is het ons vrij snel gelukt om invulling te geven aan deze, op het eerste gezicht vrij lastige vraag. Hadden ze voorheen een extern iemand nodig voor het inhuren van extern personeel voor kleinere klussen, met de Carerix-module is het een kwestie van een formulier invullen en op de verzendknop drukken."
Lagere transactiekosten 
De oplossing bestaat uit drie portalen. Het klant/leveranciersportaal, het portaal van de Universiteit Utrecht dat alleen wordt gebruikt om bijvoorbeeld procedures/regels te wijzigen en het portaal met het aanvraagformulier voor extern personeel dat is gekoppeld met de systemen van de UU. Naast de voordelen van meer efficiency en minder administratieve rompslomp, zijn ook de kosten per transactie flink lager. Zeker bij kleinere opdrachten waren deze voorheen vaak hoger dan de omzet van een transactie.
Marktleider 
Voor universiteiten is Sollicity marktleider met het platform arbeidsmarktinfrastructuur. De universiteiten van bijvoorbeeld Leiden, Rotterdam en Nijmegen hebben het Sollicity-platform al geïmplementeerd voor al hun medewerkers. "Het bijschakelen van Carerix is slechts nog een kwestie van een knopje aanzetten', aldus Goossens.
Reinald Snik, directeur Carerix: "Sollicity is een actieve resellerpartner die op basis van de Carerix-technologie geïntegreerde oplossingen levert, geoptimaliseerd voor universiteiten. Belangrijk is de materiekennis die Sollicity inbrengt en inzet om solide passende oplossingen te creëren. Deze vorm van samenwerken brengt de hoogste meerwaarde voor onze gemeenschappelijke klanten."   
Dirk Goossens van Sollicity is erg te spreken over de samenwerking met Carerix: "We hebben deze oplossing voor de Universiteit Utrecht gezamenlijk ontwikkeld, terwijl het op voorhand een onhaalbare missie leek. Carerix heeft alle middelen en ambities beschikbaar gesteld om het traject te laten slagen en is alle beloftes nagekomen. Carerix denkt niet vanuit bestaande structuren, maar heeft een rationele focus op ‘hoe kunnen we wat moois maken'. Net als wij stellen zij de klant centraal en niet de technologie."
Over Carerix 
Carerix is leverancier van recruitment- en detacheringssystemen voor personeelsintermediairs, die in de vorm van een SaaS-model worden gehost en geleverd via beveiligde datacenters. Carerix is opgericht in 2003 en telt op dit moment bijna 50 medewerkers en meer dan 650 klanten, waaronder (werkmaatschappijen van) Randstad, USG, Adecco, DPA Manpower en gespecialiseerde intermediairs in ICT, oil & gaz, finance en service-industrie. Carerix bedient dagelijks meer dan 10.000 gebruikers, verspreid over 17 landen en werkt samen met verschillende strategische partners. Naast de hoofdvestiging op het TU Delft Science park, heeft Carerix ook een ontwikkellocatie in Kiev. Voor meer informatie: www.carerix.com

Over Sollicity 
Sollicity is opgericht in 2007 en ontwikkelt HR-applicaties waarmee medewerkers/studenten hun carrière kunnen plannen. De wensen van de organisatie en de belangen van de medewerkers staan aan de basis van elke applicatie. Deze wordt samengesteld door het mixen en matchen van (op maat gemaakte) modules. De modules worden ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende partners uit het HR-veld. De mogelijkheden van Sollicity zijn flexibel en eindeloos. Meer informatie: www.sollicity.nl

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Gerline van Wijnen, telefoon: 055 3663034 of e-mail: carerix@influx-pr.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten